Sarıyer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şükrü Genç, Reşitpaşa’da pazarcı ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Genç, “Süreci çok iyi irdelemek ve hatanın nerede olduğunu tespit edip onun üzerine gitmek lazım. Vatandaş genel anlamda fiyatlardan şikâyetçi” dedi.

Sarıyer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şükrü Genç, Reşitpaşa Mahallesi’nde pazarı gezdi. Pazarcılar ile alışveriş yapan vatandaşların sıkıntılarını ve isteklerini dinleyen Başkan Genç, yer ayarlanabildiği takdirde kapalı pazar yeri sözü verdi. Genç, kendisine desteklerini bildiren pazarcıların “Gecekonduları ne yapacağız” sorusuna ise, “Bütün hedefimiz onları kurtarmak. Ahtım olsun” diye cevap verdi.

“Geçici çözümlerle bu iş olmaz”

Genel olarak pazarda herkesin fiyatlardan şikayetçi olduğunu söyleyen Genç, “Problem burada pazarcının sattığı 3-5 liralık mesele değil. Bu işin temeline inmek gerekiyor. Yani tarlada bu işin üretiminden başlıyor. Çünkü üretim maliyeti yüksek, yol maliyeti yüksek. O noktaya kadar gelen süreci çok iyi irdelemek ve hatanın nerde olduğunu tespit edip onun üzerine gitmek lazım. Yoksa geçici çözümlerle bu işler olmaz. Genel anlamda herkes fiyatlardan şikayetçi” dedi.