YSK’nın İBB başkanlığı seçimlerinin iptaline ve tekrarına ilişkin kararı İlk kez Sarıyer Posta İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na değerlendiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, ilçeye hizmet etme noktasında “Sarıyer’in önünü neden kapatıyorsunuz?” diye sordu.

23 Haziran’da tekrarlanacak İBB seçimlerinden CHP’nin adayı Ekrem İmamoğlu’na, siyasette kullanılan sert üsluptan Sarıyer’e kadar pek çok konuda gündem yaratacak açıklamalarda bulunan Başkan Şükrü Genç, “Bıraksınlar projelerimizi hayata geçirelim” dedi.

“İstanbul’u perişan ettiniz”

“İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ni gördükten sonra bir kez daha çok üzüldüm” diyen Şükrü Genç, “Bazı şeylerin üzerini kapatmak için seviyeyi daha da düşürmeye gerek yok. Hepimiz aynı gemideyiz. Israrla söylüyorum. 10 senedir tüm mahallelerde iftar programları yapıyoruz. Bir kez olsun siyaset konuştum mu? Konuşmadım, konuşmayacağım. Bu topluma siyaset değil, başka şeyler lazım. Kim ne derse desin şunu çok net söylüyorum; Ekrem İmamoğlu gibi bir adam yok onların içerisinde. Kadrolarında bile bulunmuyor. . Sevgili Ekrem kardeşim hiç kavga etmeden, çok net bir şekilde mesajlarını veriyor. Her şey sevginin üzerine kurulması gerekirken neden ortamı geriyorsun? Güya İBB Meclisi’nde grup başkanvekili konuştu. Yaklaşık 30 dakika protestolar arasında açıklamalarda bulundu. Sen mutlu oldun mu? Peki çevrendeki insanlar senin konuşmandan ne anladı? 1900’lü yıllarda CHP şöyle yaptı, böyle yaptı diye ifadeler kullanarak ortamı gerginleştiriyorsun. Biz bugünü konuşuyoruz. Sen İstanbul’u perişan ettin mi, etmedin mi? Ettin. Bunu sen de biliyorsun. Hatta Sayın Cumhurbaşkanı da ‘Biz ihanet ettik’ diye söyledi. Biz de diyoruz ki arkadaşlar artık siz bu işin önünde engelsiniz. Kenara çekilin. Bırakın yol açılsın. Daha sonra yapabilirseniz yetişirsiniz. Ancak şu anda bir ara verin. Bu arada bizler devralalım” dedi.

“Sarıyer’in önünü neden kapatıyorsunuz?”

Sarıyer’e hizmet noktasında engellerle karşılaştıklarını vurgulayan Genç, “Sarıyer’in önünü neden kapatıyorsunuz? U17’de şampiyonuz. U19’da finale çıktık. Voleybolda son anda şampiyonluğu kaçırdık. Bunlara rağmen niye salon yapmamıza izin vermiyorsun? Niçin tadilatını yaptığım salonu elimden alıyorsun? O zaman olması gerekeni hep beraber yapmak zorundayız. Bu memleket bizim. Başkasına veremeyiz. Eğer birileriyle başka bir pazarlıklar varsa hesaplarıyla birlikte çekip gitsinler. Çok yazık” diye konuştu.

“Türkiye demokrasiyi kaybeder”

Seçimin iptali ile ilgili konuşan Genç, “Bizim toplum gönüldaş bir toplumdur. Seçimin iptal edilmesine çok büyük tepki var. Güya seçimin neden iptal edildiğini anlatmaya çalışıyorlar. Anlatamazsın. Her şey çok net. Keyfi bir karar alındı. Kimin ne olduğu da belli. O Yüzden bundan sonrasına bakmamız gerekiyor. 23 Haziran’daki seçim ile ilgili önerim herkesin demokratik bir şekilde seçimlerin yapılması, engelleme yoluna gidilmemesi. Çünkü önümüzdeki seçimin demokratik olmaması halinde Türkiye demokrasiyi tamamen kaybeder. Seçimin oy çalındığı için iptal olduğunu söylüyorlar. Yalan. Buna da çocukları alet ediyorlar” ifadelerini kullandı.

“Bıraksınlar projelerimizi hayata geçirelim”

“Sarıyer seçmeni 31 Mart’ta gereğini söyledi” diyen Genç, şunları söyledi: “Ben de Sarıyerliyim ve vatandaş ile birlikte ilçeyi yönetiyoruz. Herkes şunu biliyor; Ekrem İmamoğlu ile Şükrü Genç birlikteliğinin Sarıyer’e katkıları çok fazla olacak. Başta gençlik, sportif, geleceğe yönelik ve sahil kesimindeki düzenlemeler ile ilgili projelerde çok ciddi mesafe kaydedeceğiz. Bıraksınlar projelerimizi hayata geçirelim. Önümüz kapanmasın biz yaparız. Sarıyer böyle mi olmalı? Çok daha ileriye gitmeli. Şimdi balıkçıları düşünün. Derme çatma çadırlarda balık satmaya çalışıyorlar. Biz modern bir balık çarşısı yapsak daha iyi olmaz mı?”

“İlçemizin kalkınmasına hepimiz katkı sunmalıyız”

Genç, sözlerini şöyle tamamladı: “Sarıyer Kalkınma Eylem Planı yakında başlayacak. Projelerinizi alın ve gelin. Bunları konuşalım. İlçemizin kalkınmasına hepimiz katkı sunmalıyız.”