Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Cumhuriyet Halk Partisi tarafından organize edilen ‘Yerel Yönetimler ve Turizm Zirvesi’nin açılış konuşmasını yaptı. Genç, konuşmasında sürdürülebilir politikaların üretilmesi gerektiğini vurguladı.

Turistik değerlere ev sahipliği yapan Cumhuriyet Halk Partili belediyeler ile şehirlerin kalkınmasında turizmin katkısının ele alındığı zirveye; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, milletvekilleri, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile Şükrü Genç'in de aralarından bulunduğu belediye başkanları katıldı.

“BİRÇOK ALAN GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMALIDIR”

Programın açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Turizmi tartışırken kentleri bütünsel olarak ele almak, kimlik kazandırmaya yardımcı olabilecek sürdürülebilir politikalar kaçınılmazdır. Ayrıca gelişen teknoloji insanoğlunun sürekli değişen arayışları yeni eğilimler çevre ve doğal kaynakların korunması markalaşma ile diğer birçok alan göz önünde bulundurulmalıdır. Yaşamı temel almayı başaran, halka en yakın yönetim biri olan yerel yönetimler bu alanda en önemli paydaşların başında geliyor. 21. yüzyılın yerel yönetim anlayışı kimlikli kentler inşa etmek için katılımcı, planlı, çağdaş, bütüncül ve sürdürülebilir politikalar oluşturmayı temel almaktadır. Bu durumda yapılması gereken sorunları birlikte tespit etmek, birlikte karar vermek ve birlikte uygulamak. Bugünün sonunda turizm sektörü ve yerel yönetimler için yeni işbirlikleri ve yol haritası oluşturacak sonuçların çıkacağına olan inancımla zirvenin düzenlenmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA