Yerel seçimler yaklaştıkça Sarıyer siyaseti de ısınmaya başladı. Partilerin hangi isimleri aday göstereceği merakla beklenirken, CHP’den Sarıyer Belediyesi Başkan Aday Adayı olan mevcut Başkan Şükrü Genç, Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu. Genç, “Sarıyerli, başkanına sahip çıksın” dedi.

Yerel seçimler yaklaştıkça Sarıyer siyaseti de ısınmaya başladı. Partilerin hangi isimleri aday göstereceği merakla beklenirken, CHP’den Sarıyer Belediyesi Başkan Adayı olan mevcut Başkan Şükrü Genç, Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu.

Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’nu ağırlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, 2003’te mülkiyet problemi kapsamında hazırlanan imar planı ile ilgili esprili bir şekilde “Pışııık Sarıyer’i kimseye vermeyeceğiz” dedi.

“Göz boyama işlerinden uzak durulmalı”

İmar sorununun çözümü hakkında ipuçları veren Genç, “Sarıyer Belediyesi olarak hazırladığımız ve özellikle gecekondu bölgelerini kapsayan imar ıslah planlarının hepsi İstanbul Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nde. Eğer Sarıyerlileri gerçekten düşünüyorlarsa 15 Aralık’ta İBB Meclis toplantısı olacak. Tasarıyı sunsunlar, oylansın ve geçirsinler. İşte mülkiyet sorununun çözümü budur. Hiç arkadan dolaşmaya, takla atmaya gerek yok. 1-2 mahalleyi pilot bölge olarak seçsinler. Hemen çalışmaya başlasınlar. Seçim öncesi tapu kozunu yalan yanlış şekilde kullanmanın bir anlamı yok. Derbent’te birkaç kişiye tapu verdiler. Sarıyer gelişen dünyadan geri kalmaması gerekiyor. O yüzden bu tarz göz boyama işlerinden uzak durulması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

“Mülkiyet probleminin çözümünde samimi değiller”

Mülkiyet probleminin çözümünde samimi davranılmadığını söyleyen Genç, “Mülkiyet probleminin çözümünde samimi olsalardı şimdiye kadar kesinlikle bu sorunu çözerlerdi. Sarıyer’in gerçek sahipleri burada yaşayan insanlardır. Dışarıdan sahip aramasınlar. Şuanda dışarıdan sahip arıyorlar. Bizim bu konuyla ilgili olarak çalışmalarımız ortada.İmar ıslah planlarını hazırlayıp belediye meclisimizden geçirdik. Konu artık İBB Meclisi’nde. Eğer Sarıyerlileri düşünüyorlarsa çözüm hazır. Fakat burası başkaları için düşünülüyor. Ayazağa’da metre karesi 250 TL’den insanlara tapularını verdik. Eğer onlarda çözüm getirmek istiyorlarsa bizim yaptığımız gibi yapabilirler. Fakat ortada samimiyet yok” diye konuştu.

“Pışııık Sarıyer’i kimseye vermeyeceğiz”

2003’te imzalanan imar planları hakkında konuşan Genç, “2003’te imzalanan imar planlarında çok ciddi teknik yanlışlıklar var. Planların realitesi yok. 1994-1999 meclis üyesi olduğum dönemde bunu kabul etmemiştik. Çünkü bunu Sarıyer’e uygulayamayız. O planın uygulanması halinde Sarıyer’in nüfusu 130 bine düşüyor. Binlerce vatandaş evlerinden oluyor. Bununla ilgili güzel bir söz var. “Pışııık” Sarıyer’i kimseye vermeyeceğiz” dedi.

“Sarıyerli, başkanına sahip çıksın”

“Sarıyerli, ilçesine sahip çıkmalı” diyen Genç, “Bunun içinde yapılması gerekenler belli. Kulübüne, yaşamına, huzuruna, belediyesine ve başkanına sahip çıksın. Benim başka kimsem yok. Sadece Sarıyerliler var” şeklinde konuştu.