Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu makamında ağırlayan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile Sarıyer’in spordaki yeri ve gündemdeki projelerle ilgili samimi bir röportaj gerçekleştirdik. Önemli açıklamalarda bulunan Genç, “Sarıyer’in kıymetini bilmemiz gerekiyor” dedi.

ÖZEL HABER

Spora ve sporcuya verdiği destek ile dikkat çeken Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Sarıyer Posta’ya özel açıklamalar yaptı. Röportajda Sarıyer Belediyesi Teknik Başkan Yardımcısı Sevgi Atalay ve Basın Koordinatörü Önder Kömür’de hazır bulundu.

İşte özel söyleşiden öne çıkan satır başları:

“Başarı için bir sistem kurulmalı”

Sarıyer’in en önemli markaları arasında yer alan Sarıyer Spor Kulübü ile ilgili konuşan Genç, “Sarıyer Spor Kulübü’nün bu şekilde kalıcı başarılar kazanması mümkün değil. Aslında bu tespit sadece takımımız için değil, tüm spor kulüpleri için de geçerli. Kalıcı ve sürekli başarı için bir sistemin kurulması gerekiyor. Herkes kulübün elinden tutmak istiyor ancak bu rastgele yapılacak bir şey değil. Sarıyer Spor Kulübü Başkanı Saffet Akkoyun takım için inanılmaz paralar harcıyor ve büyük fedakarlıklarda bulunuyor. Yazık değil mi? Aynı zamanda görev yapan yöneticiler için deaynı şeyi söyleyebilirim” dedi.

“Futbol bir ekip ve sistem oyunudur”

Başkan Genç, “Sarıyer’in U17 takımı Türkiye şampiyonu oluyor, U19 takımı şampiyonluğu penaltılarla kaybediyor. Bana göre her ikisi de şampiyon. Fakat ne yazık ki bu gençlerimizden hiçbiri A takımımızın kadrosunda yer alamıyor. Neden? İşte bu plansızlığı gösteriyor. Bu şekilde olmaz. Mutlaka gelecek başarılar için belli bir sistemin kurulması gerekiyor. Her şey son dakikaya bırakılmamalı. Sezon başında koşuşturmalar başlıyor, takım galibiyet alıyor, tribünler doluyor ancak sezon sonunda yine hayal kırıklığı yaşıyoruz. Her sezon başında söylenen ‘O sene bu sene’ sloganı bir türlü gerçekleşemedi. Ancak Sarıyer Belediyesi olarak her dönem elimizden gelen desteği veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Bu konuda bir problemimiz yok.        Günümüz futbolunda başarılı olmanın belirlikriterleri var. Futbol bir ekip ve sistem oyunudur” ifadelerini kullandı.

“Sarıyer’in kıymetini bilmemiz gerekiyor”

“En baştan beri Sarıyer Belediyesi olarak Sarıyer Spor Kulübü’ne Zekeriyaköy’de bir yer tahsis edebileceğimizi söyledik” diyen Genç, “Ancak Sarıyer’de her şey izine bağlı. Yani kulüp veya belediyenin tek başına yapma şansı yok. Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olmasının ardından bu tarz konuların çözüme kavuşması noktasında beklentilerimiz yüksek. İlerleyen dönemlerde bunlarla ilgili girişimlerimiz olacak. Ama öncelikle anlayışı değiştirmek gerekiyor. Sarıyer Spor Kulübü çok önemli bir marka. Yurt genelinde gittiğim her yerde sürekli kulüpten ve mazisinden bahsediyorlar. Bunun kıymetini bilmemiz gerekiyor” şeklinde konuştu.

“Altyapımızdan sporcu ordusu geliyor”

Geçtiğimiz sezon şampiyonluğu playoff finalinde kaçıran Sarıyer Belediyespor ile ilgili de konuşan Genç, “Başarı ve başarısızlık sporun doğasında var. Geçtiğimiz sezon playoff finalinde oynadığımız maçı son sette kaybederek bir üst lige çıkamamıştık. Tabi bunun belli nedenleri var. Sarıyer Belediyespor’un yaş ortalaması yirmiydi. Yani tecrübe eksiğimiz vardı. Sarıyer Spor Kulübü’nde oluşturamadığımız sistemi, voleybol takımında büyük oranda kurduk. Oyuna giren, çıkan, bütçe, program ve herkesin görevi belli. Şimdi ise altyapımızdan sporcu ordusu geliyor. Ayrıca kulübümüz bünyesinde çok önemli voleybolcular yetişiyor. Vakıfbank Kadın Voleybol Takımı’nın dünya şampiyonu olan kadrosunda Sarıyerli sporcular da bulunuyordu. Bizim temel amacımız tam olarak bu” diye konuştu.

“Fotoğrafa geniş açıdan bakıyoruz”

“Spora aslında bir sosyal sorumluluk projesi olarak da bakabiliriz” diyen Genç, şöyle konuştu: “Bildiğiniz gibi Sarıyer Belediyesi olarak uyuşturucuya karşı yoğun bir mücadele veriyoruz. Bu kapsamda Sarıyerli gençleri spora yöneltiyoruz. Ayrıca amatör spor kulüplerine destek vererek, sporcu sayılarının arttırılmasını istiyoruz. Aslında tüm bunlar bir bütün. Biz fotoğrafa geniş açıdan bakıyoruz”

Başkan Genç’ten spor projeleri

Sarıyer’in genç bir nüfusa sahip olduğunu vurgulayan Genç, spor alanlarının artırılmasına yönelik yapılacak projelere değinen “Arkadaşlarımız Sarıyer’de su sporları ile ilgili fizibilite çalışmalarını sürdürüyor. Zaten bu konuyla ilgili daha önce girişimde bulunmuştuk. Futbol ve voleybolun dışında bu dönemde hayata geçirmeyi arzuladığımız projeler su sporları üzerine olacak. Sarıyer olarak sporun her alanında olmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda tüm spor müsabakalarının yapılabildiği modern bir salonu Sarıyer’e kazandıracağız.Burada asıl önemli olan şey bu tür yerlerin sayısını daha da artırmak” dedi.

“Sporcuların antrenman yapacağı salonları nasıl kiralarsın?”

Sarıyer’deki okullarda bulunan spor salonlarının kiraya verilmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Genç, uygulamayı sert bir dille eleştirdi: “Devlet okullarındaki spor salonlarının kiralanması çok ciddi bir problem. Gençlerin kullanabileceği salonları birilerine kiraya verdiler. Sarıyer Belediyespor’un 11 yaş kategorisinden A takımına kadar olan sporcuların antrenman yapacağı salonları nasıl kiralarsın? Bu mantığı bir türlü anlayamıyorum. Oradan ne kadar gelir elde ediliyor? Ayrıca bu geliri kim alıyor ve nerelerde kullanılıyor? Hem kiraya veren hem de kiralayan ne kadar kazanıyor? Bunu kimse sorgulamıyor.”

SARIYER POSTA