Cumhur İttifakı AK Parti Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Kontenjan 3. sıra Adayı Ali Can Genç, Sarıyer Posta’nın İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na konuştu. Genç, “Salih Bayraktar gençlerin önünü açtı” dedi.

Geçtiğimiz günlerde Salih Bayraktar’ın Sarıyer Belediye Başkan Adayı olarak açıklanmasının ardından merakla beklenen ‘Cumhur İttifakı Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Aday Listesi’ belli olmuştu.

37 ismin yer aldığı listede sosyal, ekonomik ve kültürel açıdan toplumun tüm kesimlerini temsil eden isimlerin yer almasının yanında, listenin en dikkat çekici hususlarından biri de genç ve dinamik adaylardan oluşması. Bu adaylar arasında yer alan Ali Can Genç, ilk kez Sarıyer Posta’ya konuştu. Genç, Genel Yayın Yönetmenimiz Levent Pehlivanoğlu’na Sarıyer’de hayata geçirmek istediklerinden mülkiyet sorununa, 31 Mart’taki yerel seçimlerden açıklanan projelere kadar birçok konuda özel açıklamalarda bulundu.

İşte özel röportajın detayları:

“Sarıyer’e hizmet etmek istiyorum”

Doğup büyüdüğü Sarıyer’e hizmet için yola çıktığını söyleyen Genç, “1985 Sarıyer doğumluyum. Aslen Sivas Koyulhisarlıyım. Demokrat ve Adalet Partili bir aileden geliyorum. Doğma büyüme Kazım Karabekir Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Eğitimimi Sarıyer’de aldım. Daha önce Milliyetçi Hareket Partisi’nde yönetim kurulunda yer almıştım. Daha sonra bir süre siyasetin içerisinde yer almadım ve ara vermiştim. İlk başta siyasete sıcak bakmıyordum. Fakat Sayın Salih Bayraktar’ın hem şahsının ilkeli, doğru, dürüst ve Sarıyer için yaptıklarını gördükten siyasetin içerisinde yer almak istedim. Bu süreçte meclis üyesi adayı olmak nasip oldu.Sarıyer’e hizmet etmek istiyorum” dedi.

“Sarıyer’in sıkıntılarını ortadan kaldırmak istiyoruz”

Sarıyer’in sorunlarını bildiğini belirten Genç, “Sarıyer’in en sıkıntılı bölgelerinden birinde yaşamak beni son derece etkiledi. Klasik gecekondu bölgelerinde imar sorunu vardır. Bu sıkıntıları ben de, ailem de hepimiz yaşadık. Şuanda ekonomik olarak belli bir noktaya gelsek de ben hala doğduğum evde ikamet ediyorum. Bu yüzden ilçenin sorunlarını yakından biliyorum. Bizim amacımız bu sıkıntıları tamamen ortadan kaldırmak. Beni meclis üyesi adaylığına iten en büyük neden de özellikle mülkiyet sorunuydu” diye konuştu.

“Devlet halkıyla barıştı”

“İmar sorununu güçlü bir iktidarın çözebileceğini düşünüyorum” diyen Genç, “İBB, Sarıyer Belediyesi ve iktidar partisinin birlikte bu işi halledebileceğine inanıyorum. Çünkü ilk defa ciddi manada Salih Bayraktar döneminde adımlar atıldı. Ümit ediyorum ki Salih Bayraktar’ın belediye başkanlığında bu iş mutlu sona erecektir. Her dönem seçim malzemesi olarak kullanılan mülkiyet ve tapu konusunu Salih Bayraktar siyaset malzemesi olmaktan çıkardı. Sarıyerlileri “Bakın sizin evinizi yıkmıyorum” diyerek istismar eden siyaset anlayışına, Yapı Kayıt Belgesi’yle binaları kaçak olmaktan çıkaran İmar Barışı Yasası’nın alt yapısını hazırlayarak son verdi.  Devlet bu yasayla birlikte halkıyla barışmış oldu. Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere Salih Bayraktar’a ve emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Salih Bayraktar gençlerin önünü açtı”

Meclis üyesi listesinde çok sayıda genç ismin olduğuna dikkat çeken Genç, “Gençlerin önünü açtığı için Salih Bayraktar Başkanımıza teşekkür etmek istiyorum. Türkiye’nin en genç meclis üyesi adaylarındanbiri de Sarıyer’deki Cumhur İttifakı listesinde yer alıyor. Açıkladığı 62 proje arasında gençliğe verdiği önemi gözler önüne seren Salih Başkan, hazırladığı listede de bunu bir kez daha göstermiş oldu. Spordan çocuk köyüne, istihdam garantili yazılım okullarından çocuk üniversitesine kadar birçok alanda Sarıyer gençliğine yönelik projelerimiz bulunuyor. Sarıyer’de gençliğin önünü açtığınız takdirde çok daha büyük bir kalkınma hareketinin olacağını düşünüyoruz. Zaten çok genç bir nüfusa sahibiz. Bunu değerlendirmemiz gerekiyor. İnşallah 31 Mart’tan sonra gençlerimiz ile ilgili güzel çalışmalar olacak” şeklinde konuştu.

“Korku siyaseti yapıyorlardı”

Genç, açıklamalarına şöyle devam etti: “Seçim çalışmaları için bulunduğumuz sahada çok güçlü bir Salih Bayraktar’dan bahsediliyor. İlçe başkanıyken belediye başkanından daha fazla hizmet yaptı. Vatandaşlarımız ‘Yaparsa Salih Bayraktar yapar’ diyorlar. Bunun başlıca sebepleri arasında hastane, Marmaracık Gençlik Kampı, imar barışındaki katkılarını sayabiliriz. Kendisi bürokraside etkisi olan güçlü bir siyaset adamı. CHP, Sarıyer’de siyasetini mülkiyetin güvencesi üzerine kurdu. Fakat 10 sene geçmesine rağmen herhangi bir adım atmadılar. Korku siyaseti yapıyorlardı. Salih Bayraktar öncülüğünde yapılan İmar Barışı Yasası ile Sarıyerliler kendisine çok büyük teveccüh gösterdiler. Türkiye’de ilçeler arasında yapı kayıt belgesine en çok yüzde 71 ile Sarıyer’den başvuru yapıldı. Yaklaşık 45 bin binadan bahsediliyor.”

“Herkesin oyuna talibiz”

“Sarıyer’deki İYİ Partililer bizim arkadaşımız, dostlarımızdır” diyen Genç, şunları söyledi: “Bunların yüzde doksanı da demokrat kökenli, yani milliyetçi insanlardır. Genel seçimlerde merkeze yakın olmak için bir tavır almış olabilir, fakat bu bir yerel seçim. Biz inanıyoruz ki hiçbir vatansever, milliyetçi ve demokrat kişiler HDP’nin de içerisinde yer aldığı Cumhuriyet Halk Partili bir belediye başkan adayına oy vermeyecek. Sahada aldığımız geri dönüşümlerde İYİ Parti’nin Sarıyer’deki oylarının çok büyük bir oranda Salih Bayraktar’a geleceğini görüyoruz. Bu bakımdan kendilerine de teşekkür ediyoruz. Zaten Şükrü Genç’in listesinde İYİ Parti’yi temsil eden bir isim yok. Ankara’dan Sarıyerli olmayan birini ikinci sıraya koydular. İYİ Partililerin bu durumu kabul etmeleri mümkün değil. Yerel seçimlerde Sarıyer’in çıkarları önemli. O yüzden herkesin oyunu talibiz.”

“Sarıyer’de işsizlik ortadan kalkacak”

Hayata geçirilecek projeler ile istihdamın artacağını ifade eden Genç, “Sarıyer’de bacası tüten bir sanayi kurmanız mümkün değil. İlçemizde eğitimin, bilimin, sanatın, sporun, balıkçılığın, organik tarımın gelişmesini arzuluyoruz. Sarıyer, balıkçılıkla nam yapmış bir ilçe olması gerekirken, bugün esamesi okunmuyor. Açıkladığımız 62 proje hayata geçecek ve ilçemiz İstanbul’un cazibe merkezi haline gelecek. Ayrıca bu projelerin hayata geçirilmesiyle birlikte Sarıyerliler çalışma imkanı bulacak. Bu sayede istihdam sağlanacak ve işsizlik ortadan kalkacak. En önemli etkisi ensafa ve ticarete olacak. Büyük zenginlik katacak. Sarıyer, milli, yerli ve Sarıyerli Salih Bayraktar ile 1 Nisan’dan sonra hem komşuluk geleneğini mahalle kültürünü muhafaza hem de vitrin olarak güzelleşmiş çok farklı bir yer olacak” dedi.