Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Tıp Bayramı dolayısıyla doktorları ziyaret etti. Sağlık emekçilerinin hak etmedikleri darp olaylarıyla karşılaştıklarını ifade eden Genç, “Bunun yasalarla güvence altına alınması lazım” dedi.

Tıp Bayramı dolayısıyla hastanelere ziyaret gerçekleştiren Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, doktorların bayramlarını kutlayarak çiçek takdim etti. Sarıyer’deki birçok hastaneye giden Başkan Şükrü Genç’e vatandaşların ilgisi de yoğundu. Sağlık çalışanlarının sorunlarını dinleyen Başkan Genç, sağlıkçılara yönelik gerçekleştirilen şiddet olaylarının önüne geçmek için yasalarla güvence altına alınması gerektiğini söyledi.

“Ellerinden geleni yapmaya çalışıyorlar”

Bütün sağlık emekçilerinin bayramını kutlayan Genç, “Türkiye’de bu kadar yoğunluğun içinde ellerinden ne gelirse yapmaya çalışan doktorlar hak etmedikleri halde sırası geldiğinde de en ağır darplarla karşılaşıyorlar. Bunun yasalarla güvence altına alınması lazım. Onlar sağlık, derman dağıtırken kendi sağlıklarına da dikkat etmeli. Kendi sağlıklarıyla birlikte varlıklarına da dikkat etmeleri gerekir. Bizim onlardan dileğimiz bu” diye konuştu.