Şampiyonluk iddiasıyla girdiği 2017-2018 sezonuna 2 mağlubiyetle başlayan Sarıyer Spor Kulübü’nde, Asbaşkan Ali Genç umut dolu mesajlar verdi. Takımın üst lige çıkacağına olan inancını dile getiren Genç, transferlerden takımın hedeflerine, yönetim kurulundan taraftara ve camiaya kadar gazetemize önemli açıklamalarda bulundu.

Spor Toto 2. Lig’de sezona şampiyonluk parolasıyla başlayan ve iddialı transferlerle adından söz ettiren Sarıyer Spor Kulübü, ligdeki ilk 2 maçında da mağlup olarak puanla tanışamadı. Gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na açıklamalarda bulunan Sarıyer Spor Kulübü Asbaşkanı Ali Genç, ligdeki kötü başlangıcın tsunami öncesi sessizlik olduğunu belirterek camiaya birlik çağrısında bulundu.
“YENİ SEZONDA İSKELET KORUNDU”

Yeni sezonun geride kalan sezonlardan farklı olduğunu belirten Asbaşkan Genç, “Sayın Başkanımız Saffet Akkoyun öncülüğünde geçen sezonun vermiş olduğu bir takım tecrübeler oluştu. Bu doğrultuda diğer sezonların aksine iskelet korundu ve bu eksikler doğrultusunda takviyeler yapıldı. Eksikler çerçevesinde teknik direktör Bahri Kaya’nın istekleri doğrultusunda önemli transferlere imza atıldı. Sarıyer Spor Kulübü, başkanıyla beraber elinden gelen imkanlar çerçevesinde kulübün eksiklerini gidermeye çalıştı” dedi.
“HEDEFİMİZ ŞAMPİYONLUK”

Genç, ilk iki maçta arzu ettikleri sonuçları alamadıklarını anımsatarak şunları söyledi: “Sarıyer Spor Kulübü, yeni sezona şampiyonluk parolasıyla başladı. Camia olarak Sarıyer’i bir üst lige taşımanın arzusu içindeyiz. Görevli arkadaşlarımız bu transferleri şampiyonluk doğrultusunda yaptılar. Şahsen ben bu transferlerin hiçbirinde yoktum. Transferler başkanımızın, transfer komisyonunun ve antrenörümüzün bilgisi dahilinde yapıldı” diye konuştu.
“TRANSFERLERİ BASINDAN DUYDUK”

Transferlerle ilgili yönetim kurulunda bir görüş belirtmediğini anlatan Asbaşkan Genç, “Transferler genel olarak yönetim kuruluna sunulmadı. Ben ve birçok arkadaşım transferleri basından duyduk. Tabi ki bizim transferleri yapan arkadaşlarımıza güvenimiz sonsuz. Bunlar Sarıyer’in menfaatleri doğrultusunda yapılmıştır. Sonuçları zaman gösterecek. Ben iyi transferler yapıldığı kanaatindeyim” ifadelerini kullandı.
“TSUNAMİNİN ÖN SESLERİ”

Ligde yaşanan kötü başlangıç için “Tsunaminin ön sesleri diyebiliriz. Bir sakinlik var. Ancak Sarıyer’in patlamasını 3. 4. maçlardan sonra yapacağı inancındayım”  diyen Genç, Sarıyer camiasının birlik ve beraberlik içinde takımlarına destek olmasını istedi. Genç sözlerini şöyle sürdürdü: “Seyircilerimize ve tribün liderlerine teşekkür ederiz. Yeni sezonda da Sarıyer’e yakışan bir seyirci modeli var. Stadımızda küfür yoktu. Bodrumspor deplasmanında, yönetim kurulumuzu ve taraftarımızı harika ağırladılar. Dostluk ve kardeşlik vardı. Bu spor adına çok güzel bir gelişmeydi. Bunun tüm sezona ve tüm takımlara yayılmasını arzu ediyorum.”
 “ZAMAN ZAMAN KRİZLER OLUYOR”

 Pehlivanoğlu’nun, “Sarıyer yönetiminde sistem doğru yürüyor mu?” sorusuna içtenlikle yanıt veren Genç, “Yönetim kurulu olarak ‘Sarıyer’i daha iyi nasıl yönetebiliriz’ diye görüşmelerimiz oluyor. Zaman zaman krizler oluyor. Ancak mevcut yönetim kuruluyla bunları konuşuyoruz. Yönetim kurulumuz çok kıymetli arkadaşlardan oluşuyor. Sarıyer Spor Kulübü’nün biraz daha kurumsal bir duruş sergilemesi lazım. Sarıyer takımında ağabeylik yapmış, Türkiye birinci liginde top oynamış çok sayıda Sarıyerli arkadaşlarımız var. Bana göre yönetim kurulunda bu arkadaşların en az 2-3 tanesinin olması faydalı olurdu. Bu bir eksikliktir” dedi.
 “YÖNETİMLER, KULÜBE YARAR SAĞLAYACAK KİŞİLERDEN OLUŞMALI”

Yönetim kurulu yapılırken hangi kritere göre yapılmalı sorumuza açıklık getiren Asbaşkan Genç, şöyle devam etti: “Bu yönetim kuruluna davet edildim. Sarıyer’e hizmet varsa biz de elimizi taşın altına koyduk ve geldik. Birçok arkadaşımın da bu yönetim kurulunun oluşturulmasında bir etkisinin olduğunu zannetmiyorum. Davet edildik. Ama bu davet yapılırken gönül isterdi ki, futbol camiasından arkadaşlarımız da olsun. Eğer böyle olsaydı yaşanan birtakım sıkıntıları çekmeyebilirdik. Yönetim kurulları, kulübe yarar sağlayacak, futbolu bilen kişilerden oluşmalıdır. Aynı zamanda her üyenin futbolu bilmesi gerekmiyor. Kimi üyenin ekonomik olarak katkı sağlaması lazım. Burada bu işi mozaik içerisinde harmanlamak gerekiyor.”
“ESKİ FUTBOLCULARIN YÖNETİMDE OLMASI LAZIM”

Ali Genç, kulüp yönetiminde duygusallığın olmaması gerektiğinin altını çizerek, “Bazı konularda neşteri kesin vurmak lazım. Eğer bunları zamanında vuramazsanız zafiyetler doğar. Bu zafiyetler zaman içinde kulübe maddi manevi yük olur. Bugün böyle bir neşteri vurmak gibi bir lüksümüz yok. Bu bir deneyimdir. Bundan sonraki yönetimlerin benzer hatalara düşmemesi gerekir. Aynı yeteneklere sahip birçok arkadaşımız var ama görevli paylaşmak farklı yeteneklerle zenginleştirmek lazım ki, kulüp daha iyi idare edilsin. Eski futbolcuların yönetimde olması lazım” dedi.
“EYÜP ODABAŞI GİBİ KAPTANLARA İHTİYACIMIZ VAR”     

 Sarıyer’in özellikle rahmetli Eyüp Odabaşı gibi kaptanlara ihtiyacı olduğunu vurgulayan Genç, “Kulüp olarak böyle bir problemimiz var. Örneğin Kavak Mahallesi Muhtarı Sinan Demir kardeşimiz yönetim kurulumuzun yedek üyesi. Kendisi futbol oynamış Sarıyer’in de bir evladı. Bence çok öncelerden gelip yönetim kurulunda olsaydı takım ile yönetim arasında köprü olurdu” ifadelerini kullandı.
“KARAMSARLIĞA KAPILMAMAMIZ LAZIM”

Asbaşkan Genç, iki mağlubiyetin moralleri bozmaması gerektiğini belirterek sözlerini şöyle bitirdi: “Daha ligin çok başındayız. Lig uzun bir maraton. Karamsarlığa kapılmamız lazım. Yönetim kurulu olarak teknik heyet ve futbolcu kardeşlerimizle gerekli toplantıları yapacağız. Sarıyer önümüzdeki günlerde bu sessizliğin altındaki patlamayı yaşayacak. Sarıyer, bu ligde futbolcu kalitesi olarak 1. Lige çıkabilecek takım. Eğer şu kadroyla çıkamazsak yazık olur. Onun için karamsarlığa kapılmadan dört elle Sarıyer’e destek vermemiz lazım. Basın camiasına da yapıcı tavırlarından dolayı çok teşekkür ediyorum.”