Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, gazetemizin İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’na özel açıklamalarda bulundu. Yaklaşık yarım asırdır mülkiyet problemi ile mücadele eden Sarıyerlilere önemli mesajlar veren Genç, “Gönül samimiyeti içerisinde olalım. Sorunlar çözülür ” diyerek birlik vurgusu yaptı.

Islah İmar Planları’nın Sarıyer Belediye Meclisi’nden oybirliği ile geçmesinin ardından İBB Meclisi’nde gündeme gelmişti. Dosyanın ilçe belediyesine iade edilmesi soru işaretlerine neden olurken, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Olumsuz bir şey söz konusu değil” sözleriyle Sarıyerlilerin yüreğine su serpti.

BAŞKAN GENÇ’TEN PEHLİVANOĞLU’NA TEŞEKKÜR

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Öncelikle bir gazeteci olarak konuyu yakından takip etmenden dolayı size teşekkür ediyorum. Sadece haber anlamında değil. Yapılan çalıştaylarda, alanda, çözümden yana oldunuz. Yerel gazete de olsa bu konunun haber olması farklı alanlarda da yer bulmasını sağlıyor. Bundan dolayı verdiğin emek çok değerli” diye konuştu.

“YENİ BİR YOL ARADIK VE BULDUK”

“Bilindiği üzere bu uzun süredir üzerinde çalışılan bir konu” diyen Genç, “Yaklaşık 11 yıldır Sarıyer Belediye başkanı olarak görev yapıyorum. Göreve gelir gelmez gecekondu ve mesken müdürlüğünü kurduk. Bunun amacı gecekonduların olduğu bölgelerde günlük belediye hizmetlerinin yapılmasına yönelik değil, o alanların yarınlarını inşa etmek üzerineydi. Mülkiyet problemleri, dönüşümler... Burada asıl konu bu işin yönetimini bilmek. Açıkçası biz de bunun çözümünü biliyorduk.  Bugüne kadar ciddi sorunlar yaşayacağımızın da farkındaydık. Sarıyer bir rant bölgesi. Mesele sadece mülkiyet probleminin çözülmesi değil, yaşam ve barınma hakkı. Biz bu düşünceyle konuya yaklaştık. Yaşadığımız tüm olumsuzluklara rağmen yeni bir yol aradık ve bulduk. Akabinde biz de o yoldan yürüdük. Finalde de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’ne geldi” ifadelerini kullandı.

“PLAN DOĞRULTUSUNDA HAREKET EDEĞİZ”

Genç, “Mülkiyet sorununun çözümü çok zorlu. Yasaları çok iyi bilmek gerekiyor. Sarıyer’in çok sayıda yasa ile yönetilmesi nedeniyle bazı sorunlar mevcut. Seçim öncesindeki Sarıyer Belediye Meclisi toplantılarında 2 mahalle için oybirliği çıkmıştı. Geri kalan mahalleler için ise oy çokluğu vardı. Yeni süreçte tüm bölgeler için oybirliği vardı. İBB Meclisi’nde 2981’in uygulanamayacağı söylendi. Ben de iddia ediyorum ki o yasa uygulanabilir. Büyükşehir Meclisi’nde konunun yasla boyutunu hiç tartışmadık, konuşmadık. Dosyaların Sarıyer Belediyesi’ne iadesi söz konusu oldu. Tabi bu durum ilk başta olumsuz algılanabilir. Ancak öyle bir şey söz konusu değil. Orada bir anlaşmaya vardık. Çünkü Sarıyer diğer ilçeler gibi değil. Sarıyer Yasa cenneti de diyebiliriz. Birkaç onay ile konu çözülmüyor. Farklı kurumlar ve mercilerde de ele alınması gerekiyor.

Komisyon raporlarının 21-31 arasındaki maddeleri toplantıda konuştuk. Dosya, oluşturulacak çalışma grubu ile yeni alternatif çözümlerin üretilmesinden sonra değerlendirilmesi üzerine Sarıyer Belediyesi’ne gönderildi. Yani ret değil. Bugüne kadar yapılan çalışmaların en olumlu sonucudur. Dolayısıyla bu konudan çok umutluyuz. Mutlaka bir sonuç alacağız. Eğer biz olmasaydık bu mücadele olmayacaktı. Çünkü bizden önce olmamıştı. Sarıyerlilere söz vermiştik. Yıllardır bu konunun peşini bırakmadık. Bizim B planımız hazırdı. Bu planlama doğrultusunda hareket edeceğiz ve çözüme ulaşacağız” şeklinde konuştu.

“GÖNÜL SAMİMİYETİ İÇERİSİNDE OLALIM”

Sorunun çözümü konusunda samimiyet vurgusu yapan Genç, şunları söyledi: “Mülkiyet sorunu topyekün birliktelik sayesinde çözülebilir. İBB Meclisi’nde yapılan toplantıya muhtarlarımız ve mahalle dernekleri katıldı. Bu berberlik ve dayanışma çok önemli. Aynı yolu beraber yürürsek problemi halledebiliriz. Aksi halde çözümü mümkün olmaz. Burada önemli olan bu kadar sahiplenilmesinin yanı sıra halkın dayanışmasıdır. Gönül samimiyeti içerisinde olalım. Şahsen özellikle Sarıyer Belediye Meclisi üyelerinin tümünün konunun çözümü konusunda çok samimi olduklarını düşünüyorum. Siyasi kaygı taşımamalıyız. Bunu parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum. Siyaset yaşamın içerisinde yapılmalı, yaşamın önüne koyulmamalı. Bu anlamda tüm Sarıyer halkına çok teşekkür ediyorum.”

SARIYER POSTA