Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, MEF Üniversitesi’nin 2018-2019 akademik yılı açılışına katıldı.

Uniq İstanbul Hall’de yapılan törende MEF Üniversitesi akademik yılı, TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erol Bilecik’in verdiği ilk ders ve dünyaca ünlü Viyola Virtüözü Beste Tıknaz’ın konseri ile başladı.

Protokol tam kadro

Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, eğitim ve iş dünyasının önemli temsilcilerinin katıldığı toplantıda, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, öğrencilere tavsiyelerde bulundu. Başkan Genç, “Üniversite hayatınızı sadece kampüsünüzde geçirmeyin. Kampüs dışında da size büyük katkılar verecek bir ilçedesiniz. Sizlerle birlikte olmaktan memnuniyet duyuyorum” dedi.

Fırsat eşitliği yaratmanın çabasındayız

Türkiye’deki en önemli üniversitelerin Sarıyer’de yer almasından dolayı kendini şanslı bir yerel yönetici olarak tanımlayan Genç, şöyle konuştu: “Temel amaç huzuru temin etmek ise üniversitelerle birlikte hareket etmeliyiz. Eğitimin hep içindeyiz ve her alanda destek vermeye çalışıyoruz. Eğitimde fırsat eşitliği yaratmanın koşullarını oluşturma çabasındayız. Sivil toplum kuruluşlarıyla mutlaka iletişimde olun. Sivil toplum kuruluşlarında yer alanların yarın bir adım öne çıkacağını göreceksiniz” diye konuştu.

İşin özü Atatürk’ün yolu

Eğitimin en önemli amacının Cumhuriyet ve Atatürk ilkelerine bağlı çağdaş bireyler yetiştirmek olduğuna dikkat çeken TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, “İşin özü Atatürk’ün yolundan yürümektir” ifadelerini kullandı.

Mezunlarda aranan 10 yetkinlik

MEF Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Muhammed Şahin, “2022 yılında iş dünyasının mezunlarında arayacağı 10 yetkinlik; Analitik düşünme ve yenilikçilik, aktif öğrenme ve öğrenme stratejileri, yaratıcılık, özgünlük ve inisiyatif alma, teknoloji tasarımı ve programlama, eleştirel düşünme ve analiz, karmaşık problem çözme, liderlik ve sosyal etki, duygusal zekâ, akıl yürütme, problem çözme ve düşünme, sistem analizi ve değerlendirmesi” şeklinde konuştu.