31 Mart yerel seçimlerinde 3. kez Sarıyer Belediye Başkanı seçilen Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı önünde toplanan Sarıyerliler ile bir araya geldi. Şölen havasında geçen buluşmada, partililer Başkan Genç’i büyük bir coşkuyla karşıladı.

Büyükdere’de bulunan CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı önünde toplanan coşkulu kalabalık, müzikler eşliğinde doyasıya eğlendi. Sık sık Şükrü Genç lehine sloganlar atan yüzlerce Sarıyerli, Başkan Genç’ meşaleler ile karşıladı. Yoğun kalabalıktan ve sevgi girişimlerinden alana girmekte zorlanan Genç, duygusal anlar yaşadı.

“Bu baharı Türkiye’ye de yayacağız”

Kısa bir konuşma yapan CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, “Şükrü Başkan ile Sarıyer’de 10 yıldır baharı yaşıyorduk ancak bugün İstanbul bir başka güzel. Sizlerin desteğiyle çok büyük bir başarı yakaladık. Hepinizin emeğine, yüreğine sağlık. Bu baharı Türkiye’ye yayacağız. Bir kez daha desteklerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

“Sarıyer, Şükrü Başkan ile ‘İYİ’ olacak”

Vatandaşlara hitap eden İYİ Parti Sarıyer İlçe Başkanı Taner Tayfur, “Kısa sürede çok yoğun bir çalışma programına imza attık. İki parti arasında kurulan birliktelik meyvesini verdi. Şükrü Genç’in kazanması çok önemliydi. Biz İYİ Parti olarak tüm desteğimizi verdik. Sonuç olarak Sarıyer, Şükrü Başkan ile ‘İYİ’ olacak” dedi.

Şükrü Genç’in açıklamalarından öne çıkan satır başları:

“31 Mart’ta siz başardınız”

“Baharın akşamı bir başka oluyor. Bu baharı güzel kılan herkese sevgilerimi gönderiyorum. Cumhuriyet Halk Partili veya İYİ Partili olsun olmasın bu mücadeleye inanan her bir vatandaşımıza ve özellikle İlçe Başkanımız Sevim Yalınkılıç’a teşekkür ediyorum. 2009 yılında bu işe başladığımızda hava çok soğuktu. O zamanlar da ‘güzel sözler söyleyelim de insanlar bu kervana katılsın’ düşüncesinde değildik. İnandığımız ve yapabileceğimizi düşündüğümüz konular vardı. Bu inanç Sarıyerlilerin verdiği güç ile başladı. Biz ‘Türkiye’yi Sarıyer’den geri getireceğiz’ dedik. Bu hiçbir şekilde Sarıyer’i öne çıkarmak değil. Sarıyerliliği, insanların gönlündeki güzelliği, yukarılarda çılgın Karadeniz’in verdiği mücadele karakterinin geri döndürülmesidir. Bunu da 31 Mart’ta siz başardınız.

“Hiçbir zaman intikam peşinde olmayacağız”

Biz hiçbir zaman intikam peşinde değiliz. Bugüne kadar da olmadık. Bu tarz konularla işimiz olmaz. Bizim kavgamız farklı düşünceler taşıyan, farklı yolda yürüyen, Türkiye’nin geleceğine zarar vermeyenlere karşı değil. Mücadelemiz Sarıyer’in, İstanbul’un ve Türkiye’nin güzel geleceğidir.

“Bu bayrağı zirveye çıkarmak istiyorum”

Sarıyer’de 120 bine yakın, İstanbul’da da yaklaşık 4,5 milyon oy aldık. Samimi bir şey söylüyorum. Çok büyük iş başardınız. Umutların tükendiğini düşünen insanlara çok güzel bir mesaj verdiniz. Ben bu bayrağı zirveye çıkarmak istiyorum. Geleceğimiz için verdiğimiz kavganın en önemli yerinde olmayı arzuluyorum. Gelin buradan Türkiye’ye sevgilerimizi, saygılarımızı gönderelim. Selam olsun ülkenin en ücra köşesine, selam olsun bu hasreti bekleyenlere, selam olsun bu günler için mücadele edenlere, selam olsun çocuklarının yarını için uğraşanlara, emek verenlere.

“İnsanların sevgiye ihtiyacı vardı”

Göreve geldiğim ilk günden bu yana beni tanıdıkça seveceksiniz demiştim. Sahada kim olursa olsun, nereden gelirse gelsin bir arada yaşama ve yaşatma arzumuzu görenler, onların gözlerindeki barış ve huzur arzusu söylediklerimizi haklı çıkardı. Çünkü Türkiye’de yaşayan insanların sevgiye ihtiyacı vardı. Önüne gelene bağırana değil, önüne geleni bağrına basana ihtiyaç duyuyordu. Şartlar ne olursa olsun barış ortamı yaratmaya çalışmamız bu sonucu meydana getirdi. Sadece biz değil, sizler de bu şekilde davrandınız. 31 Mart yerel seçimlerinde İstanbul’u ve çok sayıda ili kazandık. Demek ki tam anlamıyla isteyince yapılabiliyormuş. Şimdi bize düşen bu başarıyı ve mutluluğu sürekli hale getirmek. Sorumluluğumuz daha da arttı. Mücadelemizin başarılı olması için daha çok çalışacağız. Ancak bunu da kimseyi kandırmadan ve kimseye zarar vermeden yapacağız.

“Sarıyer’i geliştirecek projelerimizi hayata geçirebileceğiz”

Yetki karmaşasının Sarıyer’in en büyük sorunlarından biri olduğunu söylüyordum. Bu yüzden yapmak istediğimiz şeyleri yapamıyoruz diyorduk. Artık böyle bir sorunumuz da kalmadı. ‘İBB bunu vermedi, balıkçılar çarşısı yaptırmadı’ demek yok artık. Çünkü sebepler ortadan kalktı. Artık Sarıyer’i geliştirecek projelerimizi hayata geçirebileceğiz. En çok da bunun için mutluyum.

“Hepimizin yolu ve bahtı açık olsun”

Birlikte daha çok güzel günlerimiz olacak. Sarıyer’in geleceğini inşa etmeye devam edeceğiz. Bu yolda mutlu ve huzurlu bir şekilde yürüyeceğiz. Yapacak çok işimiz var. Sorumluluklarımız kat be kat arttı. Tüm Sarıyerlileri ilçemizi daha da güzelleştirmek için mücadeleye davet ediyorum. Hepimizin yolu ve bahtı açık olsun.”

Şükrü Genç, konuşmasının ardından CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı önünde toplanan kalabalığın selfie isteğini geri çevirmedi.