Sarıyer Sivaslılar Derneği Başkanı Ali Genç, Vizyon 58 kanalında canlı yayın konuğu olduğu programda, 31 Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlere dair önemli açıklamalarda bulundu. Genç, Sarıyer’de Sivaslı seçmene haksızlık yaptığını belirtti.

Sarıyer’in sevilen simalarından ve başarılı iş adamlarından Ali Genç, Vizyon 58 kanalında Esra Polat’ın sunduğu Gündem Özel programına konuk oldu. Canlı yayında yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Genç, Sarıyer’de Sivaslılara karşı haksızlıkların yapıldığını, devlet kurumlarında ve siyasette Trabzon - Rize ağırlıklı sistemin kurulduğunu söyledi.

“AK Parti’de Karadenizliler ağırlıkta”

AK Parti’ye eleştirilerde bulunan Genç, “Özellikle Sarıyer’de Sivaslı nüfusun yoğun olmasına karşın AK Parti’de Karadeniz illerine mensup insanların yoğunlukta olduğunu görüyoruz. Bunun içerisinde Rize, Trabzon, Giresun, Ordu, Samsun gibi iller var. Bu konuda AK Parti’de ciddi bir sıkıntı var. Amacım kesinlikle bölgesel milliyetçilik değil. Fakat burada bir sorun olduğu ortada. Rizeli il başkanı gidiyor, Trabzonlu il başkanı geliyor. Dolayısıyla diğer illerin hakları alınmış oluyor. Aynı problem belediye başkanlarında da var. Açıkçası Sivaslıların önü kesiliyor. Sarıyer’in mevcut durumu Kelkit Vadisi dediğimiz alana mensup seçmenlerden oluşuyor. Bunu göz ardı etmemek gerekiyor. Çünkü seçimlerde Sivaslılar da, Samsunlular da, Kastamonulular da tepki gösteriyor.” ifadelerini kullandı.

“AK Parti, Sarıyer’de Sivaslı aday göstermeli”

AK Parti’nin Sarıyer Belediye başkan adayı ile ilgili önerilerde bulunan Genç, “Hiçbir şey için geç değil. Buradan partinin yetkililerine sesleniyorum. Yerel seçimlerde Şükrü Genç’in karşısında AK Parti’den bir Sivaslının olmalı. Fakat şunu da belirteyim. İlçe Başkanı Salih Bayraktar’a selamlarımı gönderiyorum. Kendisi benim arkadaşımdır. Dostluk başka siyaset başka. Kendisi dostum ama her verdiği kararı onaylama gibi bir zorunluluğum yok. Şartlar ne olursa olsun biz doğru bildiğimizi söyleriz” şeklinde konuştu.

“Salih Bayraktar büyük hizmetler yaptı”

Bayraktar’ın büyük hizmetlerde bulunduğunu söyleyen Genç, “Tabi kendisi Sarıyer için çok faydalı hizmetlerde bulundu. İlçemizde parti teşkilatı kurulduğundan bu yana en iyi çalışan ilçe başkanıdır. Şuan mevcut aday adayları içerisinde kendisinden daha iyi birini göremiyorum. Eğer ismi geçenlerden biri aday gösterilecekse kesinlikli Salih Bayraktar aday yapılmalı” dedi.

Ali Genç’ten, Başkan Genç’e “Kendini yenile” çağrısı

Şükrü Genç’in kendisini yenilemesi gerektiğini söyleyen Genç, “Geçtiğimiz günlerde Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile görüştüm. Kendisine de bizim için önemli olanın Sarıyer’e hizmet edecek kişinin seçilmesi olduğunu ifade ettim. Özellikle yerel yönetimlerde devamlılık başarı getiriyor. Çünkü belediyeler 5 senede çok fazla bir şey yapamıyor. Ancak 10 senede projelerini hayata geçiriyor ve meyvelerini topluyor. Şükrü Bey’in başarısı da tam da bu. Sayın başkan her insana saygı gösterdi ve insanlarla iç içe oldu. Fakat buradan kendisinin bir konuda dikkatini çekmek istiyorum. Özellikle yönetici koltuğunda oturanların, etnik yapılarda, mezhep konularında ve memleket meselelerinde tarafsız olması gerekiyor. Şükrü Genç’in burada kendisini yenilemesi gerekiyor. Bütün yükleri kendi üzerine aldı. Kendini haddinden fazla yoruyor. Kendisine bir çağrıda bulunmak istiyorum. Seçimlerden sonra eğer kazanırsa çalışacağı ekibi açıklaması gerekiyor. Kimler başkan yardımcısı olacak? Sarıyerli bunu görmeli. Tabi bu aynı zamanda AK Parti ve tüm partilerin adayları içinde geçerli. Kadroların yeterli olup olmayacağını görmemiz gerekiyor. Tercihimizi de ona göre yaparız” diye konuştu.