Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, yeni bir uygulamayı daha hayata geçirdi. Gazetemize konuşan Vergili, “Bizim kültürümüzde taziye evinde aş pişmez, komşular getirir” dedi.

Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, taziye evlerine kır pidesi ve ayran gönderiyor.

“Bazı durumlarda vardır ki siyaset üstüdür”

Gazetemize açıklamalarda bulunan İlçe Başkanı Erhan Vergili, “Bazı durumlar vardır ki siyaset üstüdür. Bunların başında da cenazeler gelir. Makamlar, mevkiler gelir geçer. Önemli olan insanların kalbine dokunabilmek. Bu kapsamda Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak taziye evlerine pide ve ayran gönderiyoruz. Bizim kültürümüzde cenaze evinde aş pişmez. Taziye sahibinin komşuları yemek yapar ve o eve götürür. Biz de kendimizi Sarıyer ailesinin bir üyesi olarak gördüğümüz için yakınını kaybeden vatandaşlarımızın yanında oluyor, acılarını paylaşıyoruz” diye konuştu.

Vergili’den hayırseverlere çağrı!

Hayırsever Sarıyerlilere çağrıda bulunan Başkan Vergili, “Bu uygulamanın daha da genişlemesini, hayırsever vatandaşlarımızın annesi, babası veya kaybettiği yakınlarının hayrı için kampanyaya destek olmalarını temenni ediyorum. Her yardım cennete bir basamaktır. Yapılacak pide ve ayran bağışı için (0212) 262 42 34 ve 0535 505 3750 numaralı hatları arayabilirler. Ödenecek ücret ile ilgili ilçe başkanlığımızla herhangi bir temasları olmayacak. Arayan vatandaşlarımızı mahallelerde bu işi yapan esnaflara yönlendireceğiz. Biz sadece kültürümüzü yaşatmak ve vatandaşlarımıza acılı gününde destek olmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

SARIYER POSTA