Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, geçtiğimiz günlerde Sarıyer Belediyesi tarafından yıkılan Çınar Çocuk Parkı ve gündeme ilişkin basın açıklaması yaptı.

İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirilen basın açıklamasına; Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Yeşim Karadağ, ilçe yöneticileri ve basın mensupları katıldı.

Basın açıklamasından öne çıkan satır başları şu şekilde:

Erhan Vergili: “Yıkılan park bir özel işletme değildi”

“Öncelikle bunun takipçisi olacağımızı söyleyelim. Hayırseverlerimizin desteğiyle yapmış olduğumuz hizmetin, çocuk parkının yıkımı gerçekleştirildi. Bunun yıkımının sebebini, yıkan ilgili kurumun, ilgili belediyenin bir açıklama yapmasını bekliyoruz. Buradaki parkın bir siyasi malzeme olmaması gerektiğini düşünüyoruz. Sonuçta yıkılan park bir özel işletme veya kendimiz üzerine yapılan yer değildi. Çocuklar için yapılmış ve mahalledeki yavrularımızın oynayabileceği bir alandı.”

“Olumlu dönüşler olduktan sonra yapıma başladık”

“Gümüşdere Köyümüzün Muhtarı Günay Yazıcı tarafından şahsımıza böyle bir yer olduğunu, park yapılmaması durumunda buranın birilerine peşkeş çekilebileceğini söyleyerek bir talepte bulundu. Sarıyer Belediyesi’nde muhtar bir girişimde bulunmuş ama belediyenin ekonomik olarak oraya yatırım yapamayacağını ifade edince doğal olarak muhtarımız hayırseverler desteğiyle parkın yapılması için belediye başkanına söyleyince belediyeden de olumlu dönüş almış. Bizde hayırseverimizi muhtarımızla buluşturarak bu konuyu gündemimize aldık ve parkın inşaatına başladık. Biz inşaata başladığımızda belediyenin sözlü izni olduğu söylendi. Hayırseverlerin desteğiyle yapılacağı belirtildiği için belediyeden destek gelmiş ve yazılı izin için bir girişim yapılmamış. Daha sonra kaymakamımızdan randevu talep edip ziyaretine gittim ve park ile ilgili durumu anlattım ve onun da olumlu görüşleriyle biz parkın yapımına başladık. Bu parkın 17 Temmuz’da açılışı gerçekleştirildi ve yapımı 3 ay sürdü. Bin kişinin katılımıyla konser eşliğinde açılış yapıldı.”

“İzin konusunda eksiklik varsa eğer bunun çözümü parkı yıkmak mıdır?”

“Parkı yıkan Sarıyer Belediyesi eş zamanlı olarak Gümüşdere’de farklı yerlere aynı emsalde hizmet etmek aşkıyla eserler kazandır. Aynı zamanda iki tane eser hayırseverler tarafından karşılanmış oldu. Bunlardan biri de şehit çeşmesi... Şehitler ne kadar başımızın tacıysa çocuklar da bizim başımızın tacıdır. Biz hizmetlerin yıkımına karşıyız. Fakat o çeşmenin bulunduğu arazi Hazine’ye mi ait? Yapımı için yazılı izin var mı? Yıkımdan Sarıyer Belediyesi sorumlu gözüküyor. Dolayısıyla eğer kendilerinin bir dahli yoksa olayı tüm gerçekliğiyle açıklamalarını bekliyoruz. İzin konusunda eksiklik varsa eğer bunun çözümü parkı yıkmak mıdır? Eksiklikleri tamamlarsınız, üzerine de alanı daha da güzelleştirirsiniz ve yavrularımızın hizmetine sunarsınız.”

“Biz yıkımın her türlüsüne karşıyız”

“Yıkılan bir çocuk parkı geleceğin inşasını yapmış olan yavrularımızı farklı konumlarda farklı kendilerini konuşlandıracağı yerlerde eğlenebilecekleri bir alan yıkılmış oldu. Hazine arazisi, Milli Emlak arazisi, kaçak yapı deniliyor. Madem izinsizdi, burası kaçaktı da bu park yapılırken, inşa edilirken ilgili kurumlar bunu niye durdurmadılar? Buna niye mani olmadılar? Park faaliyete geçtikten 3 ay sonra bu park neden yıkıldı? Kim siyasi rant elde etmek istiyor? Çocukları siyasete bulaştırarak ellerine ne geçiyor? Biz hiçbir şekilde orada siyaset olmadan hizmet etme aşkıyla çalışıyoruz. Mücadelemizi veriyoruz. Yapılmayan eksik kalan bir şeyi Sarıyer’e kazandırmanın mutluluğunu yaşarken evlatlarımızın ve yavrularımızın o sevincini yaşarken bugün o yavrularımızın gözünden akan yaşın sebebi olan her kimse bunun vebali ağırdır. Bunun cevabını vermekle mükelleftir. Belediye olarak suçlu ben değilim diyorsanız bunun talimatını vereni açıklamak zorundasınız. Biz yıkımın her türlüsüne karşıyız. Her türlü eserin yıkımına, vatandaşımızın evinin yıkımına karşıyız. Çocuk parkında ne istenildi. Buna tüm siyasi partilerin ses vermesi gerekiyor. AK Parti Sarıyer’de muhalefet konumunda. Bu parkın yıkımına neden sessiz kalıyor? Şuanda bir söylenti var. Belediye “parkı yapacağız” diyormuş. Madem yapacaktınız niye yıktınız? Parkın yıkıldığı gün şahsımı arayan yetkili “Park yıkılmış başkan geçmiş olsun. Talimatı biz vermedik. Bizden bilme” demesini biliyor da çıkıp neden konuşmuyor?”

“Bu hizmetleri parti ayrımı yapmadan vatandaşımıza ulaştırdık”

“Parkın dışında göreve geldiğimiz günden bu yana Sarıyer ve Sarıyerliler için birçok faaliyette bulunduk. Ramazan ayında evlere sıcak yemek götürdük, bin aileye su dağıttık, 40 yavrumuzu sünnet ettirdik ve sünnet düğününü yaptık, 550 öğrencimize okul çantası ve kırtasiye malzemeleri desteği verdik, üniversiteye hazırlanan lise son sınıf öğrencilerine ücretsiz ek ders kursu başlattık. Bunlara benzer birçok projeyi hayata geçirdik. Bu hizmetleri parti ayrımı yapmadan vatandaşımıza ulaştırdık.”

Yeşim Karadağ: “Çocuklarımızın gülümsemesinden daha güzel bir şey var mı?”

“Genel Başkan Yardımcısı Yeşim Karadağ, “Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı hayırseverlerin destekleriyle Gümüşdere Mahallesi’ne çok güzel bir eser kazandırdı. Bu dünyada çocuklarımızın gülümsemesinden daha güzel bir şey var mı? Bir çocuğun gülümsemesini dahi elinden alacak faaliyet yapılıyorsa sözler kifayetsiz kalır. Bu çocukların mutluluğunu ellerinden alınmasının sebebini bize açıklasınlar. Bizim beklentimiz budur.

“6’lı masa ülkemizde ve yerelde vatandaşımızın umudu oldu”

“Konuyla ilgili görüşmelerimizi yaptık. CHP’nin Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun’a gerekli bilgileri aktardık. Kendi içlerinde gerekli görüşmeleri yapacaklarına inanıyorum. 6’lı masa ülkemizde ve yerelde vatandaşımızın umudu oldu. Dolayısıyla bu konuyu da masada çözebileceğimiz kanaatindeyim. Belediye Başkanı da gerekli açıklamayı yaparsa bir sorun kalmaz. Tabi burada ne yapılabilirdi? İlçe Başkanımızı ararsınız ve “Başkan buradaki malzemeleri kaldır, yıkım emri var. Yazık olmasın bu aletlere. Başka bir yere koy veya farklı illerde park yaptır” dersiniz. Çünkü burada muhatap İlçe Başkanımızdır.”

Sarıyer Posta