Geçtiğimiz günlerde düzenlenen tören ile Gelecek Partisi'ne geçen Ali Rıza Abdik, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na özel açıklamalarda bulundu. Siyasete giriş amacından hedeflerine, Gelecek Partisi'ne katılma nedenlerinden partisinin misyonuna kadar birçok konuda konuşan Abdik, "Gelecek nesiller için müreffeh bir Türkiye inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Uzun yıllar AK Parti kadrolarında çeşitli görev alan ve 2011 yılında AK Parti İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı olan Ali Rıza Abdik, Gelecek Partisi'ne geçti. Abdik'in parti rozetini Genel Başkan Ahmet Davutoğlu taktı.

"SİYASETTEN ZENGİNLEŞME DURUMU ORTAYA ÇIKIYOR"

Türkiye'deki siyaset yapısından bahseden Abdik, "1984 yılında Samsun'da doğdum fakat aslen Trabzonluyum. Yaklaşık 25 yıl Fatih'te yaşadıktan sonra Sarıyer'e taşındım. 8 yıldır Sarıyer'de ikamet ediyorum. Siyasete çok küçük yaşlarda başladım. Fatih'in siyaset ve tarih açısından önemi çok büyük. Siyaseti iş insanlarından çok orta sınıf ekonomik seviyeye sahip olan insanların yaptığını görüyoruz. Fakat geçmişte daha çok ideolojiye göre yapılıyordu. Dolayısıyla Türkiye'de en büyük problemlerden biri de ekonomik özgürlüğü olmayanların siyaset yapmasıdır. Çünkü bir insanın ekonomik özgürlüğü varsa ona verilecek talimatlar ve görevler daha farklı olur. İstediğini yaptırma konusu o kadar basit olmaz. Aksi halde siyasetten zenginleşme durumu ortaya çıkıyor. Ekonomik gücü yüksek olan insanların ise siyasetten servet elde etmesine gerek kalmıyor. Aksine kendisi parası ile mensubu olduğu parti için para harcıyor" diye konuştu.

"MÜCADELEMİZ İNANDIĞIMIZ DOĞRULAR VE İDEOLOJİMİZ İÇİN"

Siyasete giriş sürecine değinen Abdik, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan öncülüğünde kurulan AK Parti o dönemde siyasi ve dünya görüşlerimize yakındı. O yüzden AK Parti Fatih ilçe teşkilatında görev yaptım. 2011 yılında henüz 26 yaşındayken milletvekili adayı oldum. Açıkçası o süreçte halkımızdan da büyük teveccüh gördük. Bakan ve diğer milletvekili adaylarıyla birlikte seçim çalışması yaptık. 2011'den sonra da siyasetimizi sürdürdük. Bir teşkilata hizmet etmek için yalnızca makam sahibi olmanıza gerek yok. Bizim mücadelemiz kişi veya parti için değil, inandığımız doğrular ve ideolojimiz için. Fakat bizim gibi çok sayıda kişi AK Parti'nin çizgisini kaybetmesinden dolayı yolunu değiştirdi. Teşkilat ve kadrolardaki sorunları, problemleri görüp, Recep Tayyip Erdoğan'ın etkisinin eskisi gibi olmadığını anladıktan sonra yolumuzu çizdik" ifadelerini kullandı.

ABDİK'DEN 'KORKMAYIN!' VURGUSU

Gelecek Partisi'ne katılma gerekçelerini anlatan Abdik, "Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu, Dışişleri Bakanlığı ve Başbakanlık gibi çok kritik makamlarda görev aldı. Aynı zamanda kendisi bir eğitimci. Bu ülkenin geleceği olan yüz binlerce öğrenci yetiştirdi. Var olan problemlerden dolayı AK Parti'den ayrılıp Gelecek Partisi'ni kurması, ülkenin üzerine çöken korku bulutunu kaldırmak için liderlik yapması çok önemli. Genel Başkan Yardımcımız Selçuk Özdağ'a yapılan hain saldırı herkesin malumu. Bu saldırı topluma korku yaymak için yapıldı. Türkiye'de siyasi bir baskı da var. Bu baskıyı aşmak için yola çıkmış, vatandaşların korkmaması gerektiğini söyleyen, yeni bir sayfa açan ve başkalarının da parti kurabileceğini gösteren bir lider. Dolayısıyla Ahmet Davutoğlu'nun temiz siyaset anlayışı kendisinin yanında yer almamızı sağladı. Gelecek Partisi'ne geçmeden önce Cumhurbaşkanından herhangi bir görüş almadım. Sadece beraber yol yürüdüğüm insanlar ve ailem ile istişare ettim. Bu tercihi de Türkiye'nin geleceği adına yaptım" şeklinde konuştu.

"TEMİZ SİYASET BİZİM OLMAZSA OLMAZIMIZDIR"

Siyasetteki hedeflerini ve amaçlarını anlatan Abdik, "Geçtiğimiz günlerde Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu parti rozetimizi taktı. Bizler inandığımız dava için kendisiyle birlikte yola çıktık. Ülkeme, bayrağıma ve milletime büyük kazanımlar katacağıma inanıyorum. Fikirlerim, bilgilerim ve projelerim hizmet anlamında önemli odluğunu düşünüyorum. Türkiye'nin geleceği olan gençlerimize güzel bir Türkiye bırakmak için çalışacağız. Genel Başkanımız da gençlere çok büyük önem veriyor. Kadınlarımızın da daha fazla aktif siyasette olmaları gerektiğine inanıyor, onları siyasetin mihenk taşı olarak görüyoruz. Siyasi partilerin ilçe yöneticileri yönetimlerini oluştururken, öncelikle siyaset alanında adı hiçbir usulsüzlüğe karışmaması isimleri tercih etmeli. Gençlere ve kadınlara yönelik siyaset ahlakını benimseyecek yönetimler seçilmeli. Gelecek Partisi'nin tüm kadroları da bu doğrultuda oluşturuluyor. Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun her fırsatta vurguladığı temiz siyaset bizim olmazsa olmazımızdır" dedi.

"GENEL BAŞKANIMIZIN SİYASİ BAKIŞ AÇISI BİRÇOK SORUNU ÇÖZECEK"

Abdik, "Türkiye ekonomik olarak büyük problemleri olan, siyasette de kaosun bulunduğu bir dönemi yaşıyor. Gelecek Partisi de bu zorlu süreçte kurulan bir parti. Temiz siyaset anlayışı ve siyasi ahlak üslubuyla ülkemizin tüm illerinde sahada. Halkımızın da teveccühü ile de her geçen gün büyüyen ve teşkilatlanan bir parti. Partimizin Türkiye'nin geleceğine ışık tutacağına, ekonomisini canlandıracağına, kutuplaşmayı ortadan kaldıracağına ve barışçıl bir siyaset yapacağına inanıyorum. Tüm bunları gerçekleştirirken uluslararası platformda da ülkemizi daha ileri noktaya taşıyacağını düşünüyorum. Aynı zamanda Genel Başkanımızın siyasi bakış açısı Türkiye'deki birçok sorunu çözecek" diye konuştu.

"MÜREFFEH BİR TÜRKİYE İNŞA EDECEĞİZ"

Önümüzdeki seçimde yeni bir düzenin ortaya çıkacağını belirten Abdik, "Pandemi dolayısıyla yeni bir Türkiye ve dünya düzeni oluştuysa 2023 yılındaki seçimden sonra da ülkemizde ve siyasette yeni dönem başlayacak. Her kesime yapılan siyasi baskılar bu değişimin dip dalgasını oluşturdu. İnşallah ülkemizin önü daha da açılacak. Gelecek nesiller için müreffeh bir Türkiye inşa edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"1 DÖNEM DAHA GİTMEYECEĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM"

Sarıyer Belediyesi'nin faaliyetlerini değerlendiren Abdik, "Sarıyer'de yerel yönetimin vatandaşa yönelik tutumunu olumlu olarak görüyorum. Fakat yenilik yok. CHP'li Belediye Başkanı Şükrü Genç 3. dönemini yaşıyor. Buna rağmen ilçede 3 dönemlik bir hizmet yok. Belediye Başkanının insani ilişkileri çok iyi olabilir ancak ciddi bir yatırımdan bahsedemiyoruz. Hayat her gün değişiyor. Hizmet de bu doğrultuda yenilenmeli. Halkımız da bundan duydukları rahatsızlığı ifade ediyor. Açıkçası Sarıyer'de bu yönetim ile 1 dönem daha gitmeyeceğini düşünüyorum" şeklinde konuştu.

DAVUTOĞLU SARIYER'E GELECEK

Abdik konuşmasını şöyle sonlandırdı: "Öncelikle Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu'nun tüm Sarıyerlilere selamlarını ve sevgilerini iletmek istiyorum. Kendisi 27 Mart Cumartesi günü 1. olağan kongre için Sarıyer'de olacak. Gelecek gençlerin, bizlerin, hepimizin... 81 ilimizdeki tüm vatandaşlarımızı Gelecek Partisi'ne davet ediyorum."

SARIYER POSTA GAZETESİ