Gelecek Partisi’nin kuruluşunun 2. yıl dönümü büyük bir coşkuyla kutlandı. Sarıyer İlçe Teşkilatı’nın da yer aldığı programa, Türkiye’nin dört bir yanından binlerce partili katıldı.

Yahya Kemal Beyatlı Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinliğe; Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, Gelecek Partisi İstanbul İl Başkanı İsa Mesih Şahin, genel başkan yardımcıları, il ve ilçe teşkilatları ile partililer katıldı.

Davutoğlu’na büyük ilgi

Renkli görüntülerin yaşandığı kutlama programında halk oyunları ekibinin gösterisi büyük beğeni kazanırken, konuklardan alkış aldı. Ahmet Davutoğlu’nun salonu girdiği anda coşku daha da arttı. Konukların bulunduğu alanlara giderek partilileri selamlayan Davutoğlu’nu yoğun ilgi vardı.

“Vahim bir tablo ile karşı karşıyayız”

Programda konuşan Davutoğlu, “Yoksullukla mücadele iddiasıyla işbaşına gelenler, bugün onurlu halkı kara kışta, ekmek kuyruklarında ağlar hale getirmiştir. 'Hakkımı helal etmiyorum' diye ağlayan yaşlı amcanın ahı iktidar sahiplerini titretmelidir. Nereden bakarsanız bakın, vahim bir tablo ile karşı karşıyayız. Hiçbir dış mihrak, bu zararı veremezdi. Hiçbir dış mihrak, böylesi mandacı bir ekonomik düzen kuramazdı. Ülkeyi tek bir akla teslim eden Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi ile cehalet kurumsallaşmıştır” diye konuştu.

Davutoğlu’ndan ekonomi eleştirisi

Hükümetin ekonomi politikalarını eleştiren Davutoğlu, “Asgari ücret 2016 başında 450 dolar iken yeni ilan edilen 4 bin 250 TL ile bile 250 dolara gerilemiştir. Bu iktidar, ülkeyi 1970’lerden itibaren 30 yıl boyunca ülkeye büyük zararlar veren 'kalıcı yüksek enflasyon' dönemine tekrar sokmuştur. Hiçbir dış mihrak, böylesi mandacı bir ekonomik düzen kuramazdı” ifadelerini kullandı.

“Bir yol ayrımındayız”

Cumhuriyetin ikinci yüzyılı öncesi yeni bir yolculuğun eşiğinde olduklarını söyleyen Davutoğlu, “Aslında bir yol ayrımındayız. Dünya insanlık tarihinin en köklü dönüşümlerini yaşarken ya geçmiş yüzyılın kısır girdaplarında enerjimizi tüketeceğiz; ya da insanlığın ilk yerleşim merkezlerinin kurulduğu Çatalhüyüğü, Göbeklitepe’yi barındıran bu Anadolu topraklarını insanlık tarihinin yeniden öznesi kılacağız. Bugün sadece farklı siyasi partiler değil farklı siyasi zihniyetler yarışıyor. Bir tarafta farklı ideolojik kimlikler altında son bir yüzyılın gerilimleri, rövanşist kutuplaşmaları üzerinden iktidarlarını sürdürmek isteyenler; diğer tarafta bütün bu yaşananlardan ders çıkararak insan onuruna dayalı yeni bir ufka yürümek isteyenler var. Geçtiğimiz yüzyılı maalesef otoriter yönetimlerle kaos dönemleri arasındaki gel-gitlerle kaybettik. Takrir-i Sükundan Tek Parti diktasına, Yassıada mahkemelerinden 12 Eylül darağaçlarına, 28 Şubat post-modern darbesinden 15 Temmuz hain darbe teşebbüsüne, otoriter yönetimleri meşrulaştıran geçiş dönemlerinden son yıllarda otoriterliği yapısal hale dönüştüren Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine kadar her tür baskıcı yöntemi tecrübe ettik” diye konuştu.

Konuşmaların ardından AK Parti ve MHP başta olmak üzere birçok partiden Gelecek Partisi’ne katılanlara Davutoğlu tarafından rozet takıldı. Ayrıca bazı il ve ilçe teşkilatlarına da atamalar gerçekleştirildi.

BİZİ TAKİP EDİN

İnsatgram: sariyerposta

Twitter: sariyerposta