24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutlamak için ilçemizin yerel yöneticileri Sarıyer Posta’yı ziyaret etti. Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Aysın Günen, Sarıyer Merkez Muhtarı Sinan Yüksel ve Kilyos Muhtarı  Ahmet Turgut Serdarlı  gazetemizi ziyaret ederek Sarıyer Posta Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’yla bir süre sohbet etti.

Sohbet sırasında Sarıyer’in yerel siyasetçilerinin, elleri kolları olan yerel basına yeterli önemi vermediğini söyleyen Pehlivanoğlu, “Sarıyerli siyasetçiler neden bir özel günde Sarıyer yerel gazetelerini aramaz? Sarıyerli yerel gazeteciler neden basının özel günlerinde kutlanmaz?” şeklinde sitemde bulundu.

SARIYERLİ GAZETECİLER NEDEN ARANMIYOR?

Pehlivanoğlu, ulusal basın için Silivri’de günlerce nöbet tutan Sarıyerli siyasetçilerin Çalışan Gazeteciler Günü,  Basın Bayramı gibi özel günlerde dahi Sarıyerli yerel gazetecileri ihmal ettiklerini söyleyerek, “Hatırlanmamız için bizim de hapise girmemiz mi gerekiyor?” şeklinde tüm Sarıyerli gazetecileri temsilen eleştirilerine devam etti. Pehlivanoğlu, “İstanbul’da birçok yerel gazete var ve başka ilçelerde yerel siyasetçiler yerel basınlarına gerekli önemi veriyorlar ama bu durum Sarıyer’de söz konusu değil.”dedi.

MECLİSTE DİLE GETİRİLECEK

Pehlivanoğlu, Sarıyer yerel basını temsilen dile getirdiği bu eleştirilerin Sarıyer Belediye Meclisi’nde de dile getirilmesini Aysın Günen’den talep etti. Günen, Sarıyer’in tüm yerel gazetelerini temsilen Sarıyer Posta gazetesine bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Aysın Günen,  “Biz bir başlangıç, anahtar olduk.  Kapınızı çaldık. İnsanlar uyanacak. Ben de yerel gazetelerin ihmal edildiği rahatsızlığını farkındayım.“ dedi.  Aysın Günen, Sarıyer’in yerel gazetelerinin tarafsız yayın politikası dolayından takdir ettiğini ve ilgiyle takip ettiklerini ifade etti. Günen, Sarıyer’in yerel gazetelerin ilçenin siyasetçilerinin eli ve gözü olduğunu kaydetti.

 ‘ELİMİZ, KOLUMUZSUNUZ’

Sarıyer Merkez Mahallesi Muhtarı Sinan Yüksel, “Elimiz, kolumuzsunuz, paylaşımımızsınız. İnşallah bundan sonra CHP Meclis Üyemiz Aysın Günen,  yapacağı açılımla bundan sonra sizin varlığınızı hissettirecek güzel etkinlikler yapılacağına inanıyorum. Hatırlanmak önemlidir. Tekrardan gününüzü kutluyorum” diye konuştu.

‘HATALI OLDUĞUMUZU ANLADIK’

Yüksel ve Kilyos Muhtarı Ahmet Turgut Serdarlı da, Genel Yayın Yönetmenizim Levent Pehlivanoğlu’nun söylediklerinde son derece haklı olduğunu belirterek, “Bugün hatalı olduğumuzu anladım. Düğmeye basmamız iyi oldu. Aynı gemideyiz. İyi günde, kötü günde birlikte oluyoruz.” dedi.