Sarıyer Belediyesi'ne, FETÖ Terör Örgütü’ne ihaleler üzerinden finans sağladığı gerekçesiyle müfettişler tarafından son bir haftadır yoğun bir şekilde inceleme yapıldığı öne sürüldü!
FETÖ Terör Örgütü’ne ihaleler yoluyla finans sağladığı gerekçesi ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Sarıyer Belediyesi'ne soruşturma başlatıldığı öne sürüldü. Soruşturma kapsamında, Belediye’de son bir haftadan beri ihale dosyaları üzerinde müfettişlerin de inceleme yaptığı belirtildi.

ÖDEMELER DEVAM ETTİ!

sukrugencFETÖ’den tutuklanan Erkan Karaaslan ile ilgili olarak daha önce gündeme gelen iddialarla ilgili olarak İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’nın soruşturma başlattığı ileri sürüldü. Soruşturma kapsamında FETÖ terör örgütü adına para toplayan Erkan Karaaslan ile ilgili Sarıyer Belediyesi’ndeki belgelerin incelendiği öğrenildi. Belediye Başkanı Şükrü Genç’e danışmanlık hizmeti veren Erkan Karaaslan’a FETÖ terör örgütünden tutuklanmasından sonra da Belediye tarafından şirketine ödeme yapıldığı iddia ediliyor.

İHALELER İPTAL EDİLMEDİ!

Daha önce verilen ihalelerin FETÖ terör örgütünden tutuklamaların gerçekleşmesinin ardından Kamu İhale Kanunu’na göre Sarıyer Belediyesi tarafından iptal edilmesi gerektiği öne sürülürken, hala bu şartnamelerin sürdüğü kaydedildi. Erkan Kaaaslan’a ait şirketlerin ihale şartnamesine ait belgelerin söz konusu incelemeye konu olduğu belirtiliyor.

BAŞKAN’DAN HABERSİZ HİÇBİR İŞ YAPMADIM!

Bu arada, Sarıyer Belediyesi eski Destek Hizmetleri Müdürü Necmi Akçal'ın isminin de soruşturmada sıkça geçtiği belirtiliyor. FETÖ soruşturması kapsamında yapılan incelemelerin büyük bir bölümünün, o dönem ihalelerden sorumlu Necmi Akçal’ın olduğu öğrenildi. Necmi Akçal’ın, FETÖ terör örgütüne ihaleler üzerinden yardım ve yataklık yapmakla suçlandığı iddia edildi. Akçal’ın ise, “Belediye Başkanı Şükrü Genç’ten habersiz hiçbir iş yapmadım.”dediği öne sürüldü.

AÇIKLAMA YAPACAĞIM

Söz konusu iddialarla ilgili olarak gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nun telefonla görüşlerini almak istediği Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, gün içerisinde konuya ilişkin açıklama yapacağını belirtti.