Sarıyer'de düzenlenen FETÖ operasyonlarda gözaltına alınan 19 örgüt üyesiden 4'ü tutuklandı. Örgütün "Sarıyer imamı" olarak bilinen Muzaffer Taşkın ile kapatılan Süleyman Şah Üniversitesi Genel Sekreteri ve Fatih ile Ufuk kolejleri yöneticisi Ömer Özdemir'in de aralarında bulunduğu 5'i kadın 19 şüphelinin telefonlarında ByLock iletişim programı tespit edildi.

i32olÖrgütün Sarıyer'deki Fatih ve Ufuk kolejlerini himmet toplama üssü olarak kullanıp, misafir olarak toplantılara çağrılan ve örgüt üyesi olmayan öğretmenlerden tayin tehdidiyle zorla himmet topladığı tespit edildi. Yapılan soruşturmalarda, örgütün ilçede faal olarak görev ve propaganda yapan bazı isimlerine ulaşıldı.

Örgüt yapılanmasının Sarıyer'de FETÖ'ye ait 2 okulda bir araya geldiği belirlendi. Örgütün üst düzey imamlarının toplanma noktası olan bu okullarda, Milli eğitimde görevli müdür ve öğretmenlerin de toplantılara çağrıldığı ardından ise tayin tehdidiyle zorla himmet ve kurban ödemeye mecbur bırakıldıkları tespit edildi.