Sarıyer’de referandum kampanyası kapsamında Ak Parti’nin yaptığı çalışmalara destek vermek amacıyla esnaf ziyaretlerine katılan Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, vatandaşlara uzun uzun Anayasa değişikliği öngören maddeleri anlatırken, reylerini ‘Evet’ olarak  kullanmalarını istedi.
 16 Nisan’da yapılacak Anayasa değişikliği referandumuna hem ‘Evet’ tarafı hem de ‘Hayır’ tarafı hummalı bir şekilde sokak çalışması yürütüyor. Bu kapsamda, bugün Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından ilçe merkezinde esnaf ziyareti düzenlendi. Esnaf ziyaretine Ak Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar ile Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, partililerle birlikte katılarak, vatandaşlardan ‘evet’ oyu istedi.

SARIYER’DE KAMPANYA ÇALIŞMALARINA KATILDI

Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayarktar’ın daveti üzerine Sarıyer’e gelerek referandum kampanyasına destek veren Ak Partili Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, işyerlerini tek tek dolaşarak esnaf ziyaretinde bulundu. Sarıyer merkezde esnafla görüşen Mustafa Demir, “Hayırlı işler” temennisinde bulunarak, 16 Nisan’da ‘Evet’ için destek istedi. Birçok esnafla samimi sohbetlerde bulunan Demir, “Biliyorsunuz, bir parti seçimi değil bu ülke meselesi.”diyerek referandumda Türkiye’nin geleceği için oy kullanılacağını siyasi tercihlerin önemli olmadığını bunu göz önünde bulundurarak sandığa gitmelerini istedi. Mustafa Demir ile birlikte Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar da tek tek esnafla tokalaşarak, ‘Hayırlı işler’ dileğinde bulundu.

VATANDAŞI İKNA ÇALIŞMASI YETMEDİ!

Sarıyer'de esnaf ziyareti sırasında sokakta karşılaştıkları vatandaşlarla da sohbet edip destek isteyen Fatih Belediye Başkanı Demir ve Ak Parti Sarıyer İlçe Başkanı Bayraktar, zaman zaman esnaf ve çevreden geçen vatandaşların soruları üzerine değişiklik öngörülen maddeler üzerine açıklamalarda bulundu. Gençler 18 yaşındakilere milletvekili olma hakkı getiren değişiklik üzerine sorular sorarken, bazı vatandaşlar ise muhalefetin de dillendirdiği ‘Bütün yetkinin tek bir kişiye verildiği’ yönünde itirazlarda bulundu. Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi’nin önünde esnaf ziyaretinden çıkan Belediye Başkanı Mustafa Demir, bir vatandaşın “Tüm yetki Cumhurbaşkanı’na verilecek. Canı istediği zaman Meclis’i kapatacak.” demesi üzerine, “Şu anda Cumhurbaşkanı’nın Meclis’i fesh etme yetkisi var. Asıl o zaman olmayacak! Meclis’i fesh etme yetkisi verilmiyor. Seçime götürme yetkisi veriliyor. Cumhurbaşkanı’na iki kez seçilme hakkı veriliyor. Meclis’i seçime götürdüğü zaman kendisini de seçime götürmüş olacak. Ve süresini tamamlamadan hakkını bitirecek. İki kez bunu yaparsa bir daha seçilemez. Kim bunu yapar” diyerek ikna etmeye çalıştı.  Ancak vatandaşın , “Şu andaki yasalara göre, Cumhurbaşkanı Ak Parti’yi yönetebilir mi? Böyle bir yetkisi var mı? Ama Ak Parti’yi o yönetiyor. Buna ne dersin?” sözleri üzerine Başkan Demir, “Sana başka bir şey demiyorum.”diyerek başka bir işyerini ziyaret etmek için oradan ayrıldı.

 

http://www.sariyerposta.com