falSarıyer Belediyesi’nin 2012 Faaliyet Raporu Sarıyer Belediye Meclisi’nde yarın görüşülecek ve iktidardaki CHP, bir yıllık hizmetlerini överken, muhalefet partileri AK Parti ve MHP eleştirilerde bulunacak. Ancak 2 CHP’li, bir de AK Parti’li meclis üyesi tarafından hazırlanan Denetim Komisyonu Raporu’nun içeriği nedeniyle mecliste sert tartışmaların yaşanacağı tahmin ediliyor.

Çünkü basına da dağıtılan Denetim Komisyonu Raporu’nda Belediye Yönetimi için ağır sayılabilecek tenkit ve eleştiriler yer alıyor. Pazartesi günkü toplantıda Denetim Komisyonu Raporu okunmazken, Belediye Başkanı Şükrü Genç yaptığı konuşmada AK Parti’lilere “Cuma günü dersinize iyi çalışın da gelin” dedi.

HÜSEYİN ÖZDEMİR ; “BELEDİYENİN BORCU 180 TRİLYONA ÇIKMIŞ”fal2

Meclis toplantısından sonra basın toplantısı düzenleyen AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ise Denetim Komisyonu Raporu’nun okunmamasını eleştirip, “Denetim Komisyonu Raporu’nun birçok noktasında belediyenin zarara uğratıldığına dair ibareler var. Okunmaması bazı şeylerin gizlendiğini gösterir. Belediyenin borcu 180 trilyona çıkmış. Bu, geleceğin ipotek altına alınmasıdır” dedi.

Belediye bütçesinin yüzde 80’inin personele gittiğini ifade eden Özdemir, “Bu nasıl bir bütçe? 1300 kişinin çalıştığı belediyede 500 kişi CHP döneminde alınmış. Bunlara verilen 70-100 trilyon para ile belediye hizmet binası ile evlendirme dairesi yapılırdı” diyerek belediyenin zarara uğratıldığı suçlamasında bulundu.

CEMİL ÖZBALTA; “GÖRDÜKLERİMİZ HAYRETE DÜŞÜRDÜ”

fal1

Denetim Raporunda imzası bulunan Komisyon Üyesi AK Parti’li Cemil Özbalta ise aynı basın toplantısında yaptığı eleştiride şunları söyledi;

Raporu hazırlarken, halkımın hakkını korumak, yanlışları raporlamak için 22 gün boyunca kendi ofisime gitmedim. Çalışmalarımız sırasında gördüklerim karşısında hayrete kapıldım. Meclisten borçlanmak için yetki istedikleri para miktarı, boşa harcanan paranın yanında hiç kalıyor. Başkan yardımcıları ve müdürlerden gerekli bilgileri alamadık çünkü olaya hakimiyetlerini kaybetmişler.”

286 SAYFALIK FAALİYET RAPORU

fal4

Öte yandan Sarıyer Belediyesi’nin 2012 faaliyetlerinin anlatıldığı 286 sayfalık 2012  Faaliyet Raporu Meclis Üyeleri ile basına dağıtıldı. Raporun girişinde meclis üyelerine hitaben 3 sayfalık hitapta bulunan Belediye Başkanı Şükrü Genç, bir yılda gerçekleştirilen faaliyetler hakkında açıklamada bulundu. Başkan Genç, “Hedefimiz tüm sorunları çözülmüş, dünya standartlarında bir kent yaratmaktır. İddiamız ise, tüm birikim ve vizyonumuzu bu doğrultuda kullanarak çağdaş projeler üretmek, toplumun hiçbir kesimine ayrım yapmadan hizmette eşitlik ilkesi içerisinde faaliyetlerimizi gerçekleştirmektir. Bizim tek önceliğimiz var o da Sarıyer’i yaşamak ve Sarıyer’de yaşamaktır” dedi.

fal5