Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, Sarıyer Posta Gazetesi'ne özel açıklamalarda bulundu. Yaklaşık 6 aydır görevde olmalarına rağmen büyük yol kat ettiklerini belirten Vergili, "Sarıyer'e gelecek ve umut olacağız" dedi.

Yurt sorunundan ekonomiye, erken seçim tartışmalarından ülkenin genel durumuna kadar birçok konuda çarpıcı açıklamalarda bulunan Vergili, Türkiye ve Sarıyer gündemini değerlendirdi.

"SARIYER'DE ÖĞRENCİNİN EVDE KALMASI ÇOK ZOR"

Yurt sorununa değinen Vergili, "Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer,  yurt konusuyla ilgili bazı açıklamalar yapmıştı. Fakat Türkiye genelinde öğrencilerin kalacağı yurtlarla ilgili ciddi sıkıntı var. Pandemi öncesinde özellikle özel yurtların fazla olması ve ücretlerinin bir nebze de olsa uygun olması nedeniyle bu sorun çok fazla dile getirilmiyordu. Ancak salgın ile birlikte birçok sektörde olduğu gibi yurtlar da olumsuz etkilendi. Okulların kapatılması, uzaktan eğitim gibi etkenlerden dolayı birçok yurt kapanmak zorunda kaldı. Ayakta kalanlar ise fahiş fiyatlarla hizmet vermeye başladı. Dolayısıyla bu yüzden öğrencilerin barınma sorunu ortaya çıktı. Bunun dışında yurt sorunu ile birlikte kiralık evlere talep artınca ev kiralarında da olağan dışı artışlar meydana geldi. Daha önce aileler şehir dışında çocuklarının birkaç arkadaşıyla birlikle evde kalması mali açıdan karşılayabiliyordu. Fakat bugün için aynı şeyi söylemek zor. Özellikle Sarıyer gibi bir ilçede öğrencinin evde kalması çok daha zor" diye konuştu.

"SORUNLARIN SORUMLUSU HÜKÜMET"

Öğrencilerin mağdur edilmemesi gerektiğini belirten Vergili, "Rumeli Hisarı Mahallesi’nde ikamet ediyorum. Benimde öğrenci kiracım var. Fakat son dönemde gelen kira zammını bu arkadaşlarımıza uygulamadık, uygulamayacağız. Açıkçası bu, insani bir durum. Fahiş fiyatların olduğu bir dönemde bundan rant elde etmeyeceğiz. Türkiye’nin geleceği olan öğrencilere yardımcı olmak hepimizin görevidir. Herkesin de aynı davranışı sergilemesini temenni ediyorum. Yüksek fiyattan bahsederken şunu da unutmamak gerekiyor. Ev sahiplerinin büyük oranda emekli olması ve aldıkları maaş ile geçinemedikleri için kiraya zam yapıyor. Burada suçlu ne ev sahipleri ne de öğrenciler. Bu tablonun ortaya çıkmasındaki en büyük etken hükümet" ifadelerini kullandı.

VERGİLİ'DEN YURT SORUNUNA ÇÖZÜM ÖNERİSİ

Türkiye genelindeki yurt sorununa ilişkin önerilerde bulunan Vergili, “Ankara’da devasa bir külliyemiz var. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan külliyenin yapımı aşamasında bakanlıkları bir çatı altında toplayacaklarını ve boşalacak binaları da farklı alanlarda kullanacaklarını ifade etmişti. Fakat bakanlıklar aynı yerinde duruyor ve külliyeye taşınmadı. Bizim kendilerine yapacağımız öneri şudur. Külliyedeki boş alanlara en azından bazı önemli bakanlıkları taşımaları. Boşalacak kamu binalarının da yurtlara çevrilerek öğrencilerin barınma ihtiyacını karşılamaları" ifadelerini kullandı.

SARIYER BELEDİYESİ'NE VE MECLİS'E ÇAĞRI!

Sarıyer Belediyesi’ne ve Sarıyer Belediye Meclisi’nde üyesi olan partilere çağrı yapan Vergili, "Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı olarak ilçemizde bulunan 9 üniversitedeki öğrencilerin barınması ile alakalı da bazı çözüm önerilerimiz var. Geçtiğimiz yıllarda yapılan hizmet binası ile müdürlükler tek çatı altında toplandı. Dolayısıyla müdürlüklerin ve diğer hizmetler için kullanılan belediye binalarının bazıları boş ve atıl vaziyette. Bunun dışında Büyükdere Mahallesi’ndeki eski adliye binası ve Kilyos Turban Tesisi de var. Bu binalar yurtlara ve sosyal tesislere çevrilip öğrencilerin buralarda barınmaları sağlanmalı. Sarıyer Belediyesi’nin bünyesinde bulunan Bahçeköy’deki kız yurdu örnek alınması ve gerekli girişimler yapılmalı. Burada sorumluluk yalnızca yerel belediyede değil. Her ne kadar Sarıyer’i CHP yönetse de, ülke genelinde iktidar AK Parti. Dolayısıyla Sarıyer Belediye Meclisi’ndeki tüm partiler ortak hareket etmeli. Kısır döngüye neden olan tartışmalar bir kenara bırakılmalı ve halk için ortak hareket etmeliler" diye konuştu.

"GELECEK PARTİSİ ÜLKESİ İÇİN GECE GÜNDÜZ ÇALIŞAN İNSANLARIN PARTİSİDİR"

Sarıyer Belediye Meclisi’nde zaman zaman polemikler yaşandığına dikkat çeken Vergili, "Biz bu polemiklerin içinde olmak istemiyoruz. Gelecek Partisi olarak tartışmaların içinde olacak olsaydık partimizin kurulmasına gerek yoktu. Mevcut siyasi partilerde vatana ve millete hizmet etmeye devam ederdik. Fakat partimiz siyasete yeni bir soluk, üslup getirdi. Gelecek Partisi kırıcı sözler değil, birleştirici ve yapıcı bir söylemle siyaset yapıyor. Gelecek Partisi, kaybolan dostlukları tek çatı altında toplayan, farklı inanca sahip insanlara hitap eden, ülkesine hizmet etmek için gece gündüz çalışan insanların partisidir" dedi.

"VATANDAŞIMIZIN SESİNE SES OLABİLİYORSAK NE MUTLU BİZE"

Vergili, "Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu ülke genelinde, İl Başkanımız İsa Mesih Şahin İstanbul genelinde, ilçe başkanları da ilçelerindeki sorunları dile getiriyor. Yeni kurulan bir parti olarak elimizde devletin gücü olmadığı için kısıtlı imkânlarımızla sadece önerilerde bulunuyoruz. İmkân olsa da öğrencilerimizin ve halkımızın sorunlarını çözebilsek. Bizim gibi millete hizmet aşkıyla çalışanların makam hırsı olamaz. Biz bu yetkilere halkın refahını artırmak için talibiz. Eğer vatandaşımızın sesine ses, derdine derman olabiliyorsak ne mutlu bize" şeklinde konuştu.

"MEVCUT SİSTEM KÜÇÜK ÖLÇEKLİ İŞLETMELERİN BATMASINA NEDEN OLACAK"

Pandemi sürecini fırsat bilerek fiyatları yükseltenleri eleştiren Vergili, "Ülkemizin bir büyük problemi de marketlerdeki fahiş fiyatlar. Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan, bin adet Tarım Kredi Kooperatifi kurulması talimatı verdi. Fakat büyük marketlerin Türkiye’ye gelmesine, küçük esnafın batmasına neden olan ve zincir marketler kurun diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dı. Eğer bu kooperatifler zincir marketlere hem kalite hem de fiyat anlamında rakip olacaksa tabi ki kurulmasında fayda var. Ancak kulağımıza bu kooperatiflerin de çok uygun fiyatlarda satış yapmadığı geliyor. Büyük zincir marketler küçük esnafımızı çok zor durumda bırakıyor. Sistemin bu şekilde devam etmesi bakkal gibi küçük ölçekli işletmeler gün geçtikçe eriyor" dedi.

"BİZİ BİZ YAPAN BU DEĞERLERDİR"

Mahalle kültürünün korunması gerektiğini vurgulayan Vergili, “Özellikle Sarıyer gibi bir ilçede bu kültüre sahip çıkmamız gerekiyor. Sadece Sarıyerli olduğum için değil, ilçemizin İstanbul ve Türkiye’de çok özel bir yere sahip olduğunu bildiğim için söylüyorum. İl genelinde nüfusu 1 milyonu bulan devasa ilçeler var. Fakat Sarıyer’de bu sayı diğer ilçelere göre çok daha az. Dolayısıyla bu da ilçemizde komşuluk kültürünün korunmasına en büyük etken. Sarıyer’de bizi biz yapan bu değerleri korumak çok önemli" şeklinde konuştu.

"ERDOĞAN YOKSA AK PARTİ DE YOK"

STK'lardan siyasetçilere, derneklerden spor kulüplerine, esnaftan mahallelere kadar tüm ilçeyi ziyaret ettiklerini belirten Vergili, “Sarıyerlilerden büyük teveccüh alıyoruz. Geldiğimiz ilk günden daha iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebilirim. Yaptığımız çalışmalar ve halkımıza samimi yaklaşmamız neticesinde sahada Gelecek Partisi'nin adı daha sık konuşulmaya başlandı. Vatandaşımız, Genel Başkanımız Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun yapmak istediği ancak yaptırmadıkları projelere destek olacaklarını söylüyorlar. Bunların dışında tüm siyasi partilerde olduğu gibi bizde de üye çalışmaları devam ediyor. Fakat insanlar siyasi partilere üye olmaktan çekiniyorlar. Üye olmayanlar bizim yanımızda olduklarını, desteklediklerini, parti politikamızı beğendiklerini ifade ediyorlar. Daha önce girdiğimiz 5 dükkânda 3’ü AK Parti derken, şimdi ise bu 3 dükkân AK Parti değil, Recep Tayyip Erdoğan’a oy vereceklerini söylüyor. Her zaman dile getirilen Erdoğan varsa AK Parti var, Erdoğan yoksa AK Parti yok söylemi daha da belirginleşti" ifadelerini kullandı.

"GELECEK PARTİSİ İKTİDARA HAZIR"

Olası bir erken seçime hazır olduklarını söyleyen Vergili, "Kamuoyundan aldığımız sinyaller ve iktidarın yaptıklarını göz önünde bulundurduğumuzda 2022 yılının ilk 6 ayı içerisinde erken seçim olabileceğini düşünüyorum. Çalışmalarımızı yarın seçim olacakmış gibi sürdürüyoruz. Hem ülke genelinde hem de Sarıyer’de iktidara hazır bir Gelecek Partisi var. Türkiye tarihinde profesör unvanlı 2 kişi başbakanlık yaptı. Biri rahmetli Necmettin Erbakan, diğeri de Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu. Bu sadece bizim için değil, Türkiye için de gurur kaynağı. Ülkesine çeşitli kademelerde hizmet eden, çok önemli projeleri hayata geçiren Genel Başkanımızın önderliğinde halkımızın sorunlarını çözmek için geliyoruz. Yaptığımız saha çalışmalarında halkın gönlünün kırıldığını görüyoruz. Kırılan gönlü tamir etmek iktidar açısından pek mümkün gözükmüyor" şeklinde konuştu.

"ANKET FİRMALARI HÜSRANA UĞRAYACAK"

İktidar menşeli seçin anketi yapan birçok firmanın hüsrana uğrayacağını söyleyen Vergili, “Gelecek Partisi MYK üyesi birkaç arkadaşımızı arayan anket oldu. Kendilerine seçim olsa hangi partiye oy verecekleri soruldu. Arkadaşlarımız da Gelecek Partisi’ne oy vereceklerini söyleyince, anket firmasının çalışanı ankette öyle bir seçeneğin olmadığını ifade etti. Israrla Gelecek Partisi’ne oy vereceğim deyince de ‘o zaman sizi kararsızlar bölümüne yazıyorum’ cevabını aldı. Bunu anlamak mümkün değil. Türkiye’de yalnızca 4 parti mi var? Diğer partileri görmezlikten gelmek ne demek? O yüzden anket firmalarının ilk seçimde hüsrana uğrayacaklarını ve Gelecek Partisi’nin kendilerine büyük bir sürpriz yapacağını düşünüyorum" dedi.

"VATANDAŞ ‘BİZİ KURTARIN’ DİYOR"

Vergili, "Yerel belediyecilik seçimi ile genel iktidardan daha farklı. Yerelde daha çok kişi bazlı oy veriyor. Biz de kadrolarımızı Sarıyer’in çocuğu olan, ilçesinin dertleriyle dertlenen arkadaşlarımızdan kurduğumuz için tüm problemlere hakimiz. Mahallelere gittiğimizde bir dokunup bin ah işitiyoruz. Bir araya geldiğimiz esnaf ve vatandaş ‘bizi kurtarın’ diyor. Halkımız Gelecek Partisi’ni umut olarak görüyor.Biz de ‘Gelecek Partisi, Sarıyer’in umudu ve geleceği olacak’ diyoruz. 1994 yılında Refah Partisi’nin Sarıyer’de ortaya çıkardığı bir ruh vardı. Alınamaz denilen Sarıyer Belediyesi’ni 25 bin oyla aldı. Açıkçası Gelecek Partisi olarak o dönemde olduğu gibi Sarıyer’de aynı ruhu yaşayacağımızı düşünüyorum" ifadelerini kullandı.

"SARIYER’İ HAK ETTİĞİ NOKTAYA TAŞIYALIM"

Vergili, sözlerini şöyle tamamladı: “Sarıyerli hemşerilerimizin Boğaz’ın incisi Sarıyer’de huzurlu, sağlıklı ve kardeşçe yaşamalarını temenni ediyorum. Bu yüzden Gelecek Partisi olarak, geleceğin çınarlarını Sarıyer’de ekiyoruz. Bunu yaparken de komşumuzun tarlası değil, tarla ortak diyerek hep beraber o tarlayı işleyelim. Sarıyer’i hak ettiği noktaya taşıyalım. Biz birlikte olursak kalkınırız, çok daha güçlü oluruz. Türkiye’de tahsis edeceğim birlik ve beraberliğin ateşini Sarıyer’den yakalım."

SARIYER POSTA