Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılıp yeniden yapılacak olan Behçet Kemal Çağlar Anadolu Lisesi öğrencilerinin, inşaat süresi boyunca Sarıyer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde eğitim görmeleri önerisinde bulundu.

İstanbul Valiliği tarafından depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye edilen ve 480 takvim günü içerisinde tamamlanması planlanan Behçet Kemal Çağlar Lisesi öğrencilerinin hangi okulda eğitim göreceği belirsizliğini koruyor.

VERGİLİ'NİN AÇIKLAMASI ŞU ŞEKİLDE:

"Konumuz, Türkiye'ye mal olmuş proje okulu olan Behçet Kemal Çağlar Lisesi'ndeki yıkım kararıdır. Durumun netliğe kavuşturulma  teklifimiz yıkımı söz konusu olduktan sonra Milli Eğitim Müdürlüğümüz okul tahsisini Hacı Mehmet  Şalgamcıoğlu İlköğretim Okulu olarak sunup, sonrasında kapasitesi kaldırmadığından dolayı ikinci tercih olarak Mustafa Kemal Anadolu Lisesi'ni göstermiştir. Lakin gösterilen yer Darüşşafaka'da olup sapa okul yeridir. Bir de tam kapasiteli olması gereken Behçet Kemal Çağlar Lisesi öğrencilerinin öğleden sonra başlama saati 14.00, bitiş saati 19.30 olarak belirlenmiş. Hem ulaşım konusunda hem de okul çıkışı İstanbul'un çeşitli bölgelerinden gelecek olan öğrencilerin yol çilesi göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

Aynı zamanda son sınıf öğrencilerinin dershaneye gitmesini engellemiş olarak veliler nezdinde büyük tepki doğacaktır. Bu da kamuoyunda ciddi gündem yaratacak olup, 2 yıldır pandemi dolayısıyla eksiklik yaşanmış durum göz önüne alınacak olursa bu yılki yüz yüze eğitimin başlaması ve doğmuş olacak ulaşım problemi ve yarı zamanlı başlayacak olan okulun öğrenci nezdinde dengesizlik yaratacağı öngörülmektedir.Ulaşımı rahat olan ilk olarak teklif edilmiş okul tam zamanlı olacak olursa bir problem doğmamış olur. Hacı Mehmet Şalgamcıoğlu İlköğretim Okulu'nun kullanılması uygun görünüyor. Lakin sınıf kapasitesi yetersiz denildiğinden okulun 2. tercihi Mustafa Kemal Anadolu Lisesi'dir.

Lakin gördüğüm durum burada ciddi problemler doğuruyor. Hem okulun kendi öğrenci sayısı 650-700, hem de Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nin öğrenci sayısı 600-650'dir. Toplamına bakıldığında 1.400 civarı öğrenciyi bulmuş olacak. Bizim teklifimiz ulaşım konusunda öğrencilerin kendi imkanlarıyla gelebileceği karşıdan gelen öğrenciler için İstinye Arabalı Feribotu sahil güzergahlarını, bu yakada olan öğrenciler için Maslak güzergahlarını kullanarak rahat bir şekilde gelip gitmelerine engel olmamış olacak. 1.000 öğrenci kapasiteli Sarıyer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi daha uygun durumda bulunmaktadır. Sarıyer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi 250-300 mevcut öğrenci bulundurmakta olup Behçet Kemal Çağlar Lisesi'nin öğrenci kapasitesi göz önünde bulundurulduğunda mevcut kapasite 850-900 öğrenciye ulaşmış olacak. Ve tam zamanlı eğitimlerini görerek planlamış olan velilerin öğrencilerinin dershanesi ve eğitim düzeyi huzuru sağlanarak çözüm bulunmuş olacaktır. Lakin söz konusu doğru eğitim konusuysa çözümün doğru yeri bu okuldur. Ayrıca Sarıyer Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin her iki okulunda tekli eğitimi için fiziki kapasitesi ve derslik sayıları yeterli görülmektedir. Bu konuyla alakalı gereğinin yapılmasını arz ediyoruz."

SARIYER POSTA GAZETESİ