Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili, Azerbaycan Konsolosluğu öncülüğünde 31 Aralık Dünya Azerbaycanlıların Dayanışma Günü ve Şair Nizami Gencevi’nin doğum günü dolayısıyla düzenlediği etkinliğe katıldı.

Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştiren programa; Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva, Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun, Gelecek Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Erhan Vergili ve çok sayıda konuk katıldı.

Fikir alışverişinde bulundular

Başkan Vergili stantları ziyaret ederken, sergilenen eserleri ve el yapımı ürünleri inceledi. Vergili ayrıca Azerbaycan İstanbul Başkonsolosu Narmina Mustafayeva ve Sarıyer Belediyesi Başkan Yardımcısı Hüseyin Coşkun ile kısa bir süre sohbet etti.

Çeşitli etkinliklere ev sahipliği yaptı

Azerbaycanlı şair ve düşünür Nizami Gencevi'nin 880. yıl dönümü münasebetiyle, 24 Aralık'ta İstanbul'da "Sırlar Hazinesi" şiirinden "Duvarcı Destanı" hikayesinden yola çıkılarak bir gösteri düzenlendi. Etkinlikte ayrıca 44 gün süren savaşta Azerbaycan gerçeğinin dünya kamuoyuna aktarılmasına katkıda bulunan gazetecilere ödülleri takdim edildi.

SARIYER POSTA