AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları kapsamında 30 binin üzerinde Sarıyerlinin katıldığı mitingde konuştu. Cumhuriyet Meydanı’nda vatandaşa hitap eden Erdoğan, imar barışı hakkında “Geç kalmayın” uyarısında bulunarak, 24 Haziran seçimleri için “Pazar günü 2019’un müjdesini istiyorum” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sarıyer mitinginde yaptığı açıklamalardan satır başları:

 “Sağlıkta devrim yaptık”

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan partisinin Sarıyer mitinginde önemli açıklamalarda bulundu. Sarıyer’den verdiği müjde ile İstanbul Avrupa Yakası'nın sağlık sorununun tamamen çözüleceğini ve sağlık alanında imkanların yeni kurulacak olan şehir hastanesi ile artacağını ifade eden Erdoğan, Kılıçdaroğlu'nun SSK Genel Başkanı olduğu dönemde yaşanan krizleri hatırlattı: “İstanbul'u son 16 yılda yapılan dev projeler ile şaha kaldıran AK Parti'nin ulaşımdan, sağlığa, alt yapıdan, eğitime kadar büyük devrimleri olmuştu. Şimdi yeni yapılacak bu şehir hastanesi ile İstanbul'un modernize edilmiş sağlık sistemi de büyük bir ivme kazanmış olacak” ifadelerini kullandı.

“Türkiye'yi dört temel taş üzerinden yükselteceğiz”

Erdoğan, “Pazar günü cumhurbaşkanlığı seçiminde sizden aldığımız icazetle yola devam edeceğiz. Durmak yola devam. Mart 2019 yerel seçimlerde de gerek büyükşehir gerek Sarıyer’i almamız lazım. Türkiye'yi dört temel taş üzerinden yükselteceğiz. Eğitim, sağlık, adalet, emniyet. Peki bunları yükseltiyor muyuz? Eğitimde 280 bin derslik yaptık Türkiye'de. 580 bin öğretmen atadık. Sınıflarda artık kitaplarımızı ücretsiz olarak buluyoruz.  Bunların hepsini biz yaptık. Benim sınıfımda 75 öğrenci 100'ün üzerinde olan sınıflar da vardı. Şimdi sınıflarda istisna durumlar hariç 32 öğrenci var” şeklinde konuştu.

“CHP’den memnun musunuz?”

Mitingde CHP’ye yüklenen Erdoğan, kendisini dinleyenlere ‘CHP’den memnun musunuz?’ diye sordu. Cumhurbaşkanı şöyle devam etti: “Sarıyer’de neler yaptığımızı en iyi siz biliyorsunuz, İstanbul'a ne yapıldığını en iyi siz biliyorsunuz. İnanıyorum ki Sarıyer 24 Haziran'da bizi yalnız bırakmayacak. Biz İstanbul'a Büyükşehir Belediye Başkanı olduğumuz zaman bu Sarıyer’in hali neydi? Biz size efendi olmaya değil hizmetkar olmaya geldik. Hatırlayın o Sarıyer’in halini. Buraları bir ilçe haline getiren biziz, işte bizden sonra bu CHP zihniyeti burada, nasıl memnun musunuz? Var mı hizmet? Sarıyer’deki bütün bu sahil düzenlemesini biz yaptık, biz. Benim Sarıyerli kardeşim şu sahillerde rahat gezsin diye biz yaptık.”

Erdoğan’dan taksicilere rica

Mitingde taksicilere seslenen Erdoğan, “Uber'den kurtuldunuz mu? Tek açıklamayla bitti. Uber'in patronu ziyaret etmek istedi ama sizi kıramazdım. Fakat ne olur sizlerden bir ricam var arabalarınız tertemiz olsun pırıl pırıl olsun. Arabalarınızın içinde en siz sigara için ne müşterilerinize sigara içirtin. Beni mahcup etmeyin. Patronlarını ben kabul etmedim” ricasında bulundu.

“İlk iş olarak Edirne'de Demirtaş'ı ziyaret etti”

CHP Cumhurbaşkanı Adayı Muharrem İnce’nin, HDP’nin tutuklu Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş’a yaptığı ziyareti eleştiren Erdoğan, “Kardeşlerim bunların terörle ilgili bir lafını duydunuz mu? Bay Muharrem ilk iş olarak Edirne'de Demirtaş'ı ziyaret etti. Diğerleri ne dedi? Cumhurbaşkanı adayı neden hapishanede duruyor? Bu partinin başka adayı yok muydu ya? Ben milletimi seviyorum, milletim bunlara gereken dersi pazar günü verecek. Allah yar ve yardımcımız olsun, geleceğimiz aydınlık olsun” diye konuştu.

“İmar barışında geç kalmayın”

Cumhurbaşkanı Adayı Recep Tayyip Erdoğan, mitingde binlerce Sarıyerli ilgilendiren imar barışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu: “İmar barışına 1 milyona aşkın kişi başvurdu. Bu barışın İstanbul’da en çok Sarıyer istifade edecek. Sarıyerli vatandaşlarımız kayıt yapma konusunda geç kalmamalıdır.”

Miting öncesi sevgi yürüyüşü

Büyükdere Kazıklıyol’dan başlayan kortejde yer alan AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Salih Bayraktar, ilçe yöneticileri ve çok sayıda partililer, miting alanına yürüdü. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, İBB Başkanı Mevlüt Uysal ve 2. Bölge Milletvekili Adayları da mitinge katıldı.

Bayraktar’dan gül jesti

Kortej yürüyüşü sırasında sahilde bulunan vatandaşlara gül hediye eden Bayraktar, büyük bir kalabalıkla miting alanına kadar yürüdü.