Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer’de amatör spor kulübü yöneticileri ve sporcularıyla bir araya geldi. İmamoğlu, spora dair önemli mesajlar verdi.

31 Mart’ta yapılacak yerel seçim kapsamında Sarıyer’e gelen Ekrem İmamoğlu, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde coşkuyla karşılandı. Partililerin meşale şovu ile salona gelen İmamoğlu’na büyük ilgi vardı.

Programa; Sarıyer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şükrü Genç, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş, Sarıyer Belediye Meclis üyeleri ve Meclis üyesi adayları, CHP Sarıyer Gençlik ve Kadın Kolları üyeleri, TFF Eski Başkanı Kemal Ulusu, TFF Eski Başkanvekili Selami Özdemir, İstanbul Amatör Spor Kulüpleri yöneticileri ve sporcuları, Trabzonsporlu eski Futbolcu Lemi Çelik, Cumhuriyet Gazetesi Spor Müdürü Arif Kızılyalın, STK temsilcileri ve çok sayıda partili katıldı.

“Ben halk adamıyım”

Programda konuşan Sarıyer Belediye Başkanı ve Başkan Adayı Şükrü Genç, “1 Nisan sonrasında İstanbul'da yapılacakların pogramlanacağı süreci Mart ayı içerisinde hep birlikte yaşayacağız. Ben halk adamıyım. Sokağa çıktığımızda bir inancın olduğunu görüyorum. Bu inanç sadece İstanbul için değil, Türkiye için de geçerli. Herkesin beklediği ve özlemini duyduğu şey yaşamın her alanında modern çağa ve günümüz dünyasına ayak uydurabilmek. Sayın Ekrem İmamoğlu, bunun için yola çıkmış çok değerli bir kardeşim. Kısa bir sürede inanılmaz bir mesafe kaydetti. Halkın içinden biri olduğunu gösterdi. Başarılı çalışmalarının devamını diliyorum. 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerin Sarıyer'e, İstanbul'a ve ülkemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.

İmamoğlu’nun anısı Sarıyerlileri coşturdu

Konuşmasında Sarıyer vurgusu yapan Ekrem İmamoğlu, gençlik yıllarında yaşadığı bir anısını anlattı. Lisede eğitim görürken Trabzonspor’un sahasında Sarıyer ile oynadığı maça gittiğini söyleyen İmamoğlu, 20 arkadaşıyla birlikte müsabakada Beyaz Martıları desteklediğini ifade etti. Zaman zaman lehine sloganlar atılan İmamoğlu’nun bu anısı salondakilerden büyük alkış aldı.

 “İstanbul spor kenti olacak”

İstanbul genelindeki amatör spor kulüplerinin yanında olduğunu söyleyen İmamoğlu, spora ve sporculara yönelik projelerinden bahsetti. İmamoğlu, “Futbolla ilgili sıkıntılarınız biliyorum. Özellikle semt sahalarının gençlerimize spor yapma imkanı sağlayan sahaların neye dönüştürüldüğünü biliyorum. Bu şehrin futbol sahaları konusundaki fakirliğini de biliyorum. Olmayan yerde alan üretemeyebiliriz ama bu konuda sağlıklı öneriler var. Bölgesel 3 ya da 4 ilçeyi bir araya toplayan, ulaşıma destek vermek kaydıyla geniş spor imkanları ve sporcu sağlığı olsun, bir çok konuda alt yapısını tamamlamış tesisleri yine amatör spor kulüplerine hediye edeceğimiz projeyi hazırladığımızı duyurmak istiyorum. Birçok branşa hizmet eden sporcu lisanlı sporcu sayısını en üst seviyeye taşıyan spor denince akla gelince İstanbul gelir denecek kadar insanların ruhuna sporu yerleştirilen bir felsefeyi birbirimize anlatarak bunu sağlayacağız. İstanbul spor kenti olacak” dedi.

'Yürü Be İstanbul' projesini anlattı

Spor yapmayı teşvik etmek amacıyla hayata geçirmeyi planladıkları yeni projesi hakkında bilgiler veren İmamoğlu, "Yürü be İstanbul diye kampanya başlayacağız. İnsanlar yürüdükçe elde edeceği puanlarla bazen toplu taşımaya ücretsiz binecek, bazen bir tiyatroyu bedava izleyecek, bazen belediyenin salon imkanlarından bedava faydalanacak. Yani yürüdükçe puan kazanacak. Yani İstanbul'da yürüdükçe puan kazandıkça şehir ona bedava. Dolayısıyla obeziteyle mücadele etmiş olacağız. Biz öyle bir ruh getireceğiz ki bu kent, tatlı dil, güler yüz, sporla iç içe olmak, sporcuyla samimi olmak, sporun aslında sadece spor olduğunu insanlara hissettirmek. Bizim yönetici olduğumuz İstanbul'da spordaki şiddeti, kötülükleri silecek, tribündeki kadınların sayısını artıracak. Gördüğünüz bütün kötülükleri spordan arınmış bir İstanbul göreceksiniz” ifadelerini kullandı.

İmamoğlu’ndan sporda siyaset vurgusu

“İstanbul'da 16 milyon insanın yaşadığı bir şehirde birkaç şeyi iyi tanımlamalıyız” diyen İmamoğlu, “Birinci sırada sporun içine zerre siyaseti katanları kapıdan içeriye sokmayın arkadaşlar. Sporun içindeki siyaset, hani elbise giyersin yakışmaz ya, ona da yakışmaz. Siyasetin mecrası başka, onu başka yerde yapın. Ama Türkiye'de de tam tersi alabildiğine siyaset, her yerde olduğu kadar sporda daha fazla ve vallahi yakışmıyor. Golü kim atacak başbakan mı atacak, ya da hakem düdüğünü belediye başkanı mı çalacak. Bugünün sorunu olmayabilir, ama siyaseti sporun içine sokmayın, sokmamalıyız. Size söz veriyorum, büyükşehir belediye başkanı olacağım hiç kuşku duymuyorum. Siyasi kavramlarla sizin kapınızı çalan, benim yetkimi kullanan benim arkadaşım değildir. Size yardım etmek için ve hizmet için kapınızı çalanlar benim yol arkadaşımdır. Siyasetin spora dahil olmaması ve sporun siyasetten ayrılmasını el birliğiyle sağlamalıyız” diye konuştu.

Program sonrasında hatıra fotoğrafı çekilmek isteyenleri kırmayan Ekrem İmamoğlu, kendisine takdim edilen plaket için teşekkür etti.