Yaklaşık 2 ay önce Sarıyer'deki teşkilatlanma çalışmalarına başlayan Gelecek Partisi Sarıyer Kurucu İlçe Başkanı Edip Cengiz, Sarıyer Posta Gazetesi İmtiyaz Sahibi ve Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu'na önemli açıklamalarda bulundu. Cengiz, "Sarıyer'i geleceğe taşımak istiyoruz" diye konuştu.

Gelecek Partisi Kurucu İlçe Başkanlığı'nı Cumhuriyet Mahallesi'nde açtıklarını ifade eden Başkan Edip Cengiz, Türkiye siyasetine yeni bir soluk getireceklerini belirtti. Partinin misyon ve vizyonunu anlatan Cengiz, "Gelecek Partisi, "Huzur, Gelecek ve Güven" mottosu ile yol haritasını belirlerken, parti programında "Temel hak ve özgürlüklerin korunduğu, ayırımcılıkların son bulduğu, adil ve müreffeh bir Türkiye vizyonu ile yola çıktık" vurgusu yaptı" dedi.

"GÖREVİ SEVE SEVE KABUL ETTİM"

İlçe başkanlığı sürecini anlatan Cengiz, "Yaklaşık iki ay önce bu görev bana verildi. Bununla ilgili herhangi bir talebim olmadı. Partimizin kurucuları bana gelerek ilçe başkanlığı için beni düşündüklerini ifade ettiler. İl Başkanımız İsa Mesih ile geçmişten gelen bir tanışıklığımız vardı. Kendisi de bu görev için beni uygun buldu. Ben de görevi seve seve kabul ettim" şeklinde konuştu.

GELECEK SARIYER'DE GENEL KURUL AĞUSTOS'TA

Teşkilatlanma çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Cengiz, "Teşkilat kadrolarımızı oluşturduk ve partimize üye çalışmalarını da başlattık. Toplamda 25 kişilik yönetim kadromuz mevcut. Ülke genelinde genel kurullar yapılıyor. 64 il başkanlığı kuruldu. İstanbul'da 16 ilçenin genel kurulu yapıldı. İl başkanlığı için de Ağustos veya Eylül'de gerçekleştirilecek. Sarıyer ölçeğinde konuşmak gerekirse Ağustos ayının son haftasında genel kurul yapmayı planlıyoruz. Fakat bu tarih corona virüs salgınının tablosuna göre değişiklik gösterebilir" ifadelerini kullandı.

"DEVLET, AİLE ŞİRKETİ GİBİ YÖNETİLMEMELİ"

Ahmet Davutoğlu'nun Gelecek Partisi'ni kurmasının nedenlerini anlatan Cengiz, "Burada 3 temel nokta var. Bunlardan en önemlisi AK Parti kuruluşundaki davasını takip etmemesi ve o dava üzerine çalışmaması. Bunu Ahmet Davutoğlu Hocamız davanın takip edilmesi açısından, işlerin liyakat ile yapılması açısından yeni bir yol. Ayrıca kendisine yapılan haksızlıkları da vatandaşlarımız yakından takip ediyor. Bu dava artık AK Parti'de değil, Gelecek Partisi'nde devam edecek. Yapılan çalışmaları milletimiz görüyor. AK Parti'nin artık kadro hareketi olmadığı, tek adamlık pozisyonunun olduğu, istişare heyetinin tamamen azaldığı ve aile şirketi gibi yönetildiği biliniyor. Vatandaşlarımız da bu konudaki eleştirilerini yapıyor. Bunun düzelmesi için bir ekip hareketi olması gerektiğini düşünüyoruz. Devleti de liyakatli insanların yönetmesi açısından böyle bir yola girdik. Önümüzdeki seçimlerde bunun cevabını halkımız verecek. Ülkemizdeki kutuplaşma ortadan kalkacak. Liyakatli ve işinin ehli olan kişilerin devlet kadrolarında görev alması gerektiğini düşünüyoruz. Devlet bir aile şirketi gibi yönetilmemeli. Bu kapsamda çok önemli kadrolaşmamız var. Ekonomi, eğitim ve sağlık başta olmak üzere tüm alanlarda kadrolarımız hazır" diye konuştu.

GELECEK PARTİSİ SARIYER İLÇE YÖNETİM KURULU

SARIYER POSTA GAZETESİ