Demokratik Sol Parti Sarıyer İlçe Başkanı Alaaddin Pınarbaşı, eski Başbakan Bülent Ecevit'in vefatının 14. yıl dönümü dolayısıyla bir mesaj yayınladı. Pınarbaşı, "Demokratik Sol Partisi, Bülent Ecevit’in ilkelerine sahip çıkmaya devam edecek" ifadelerini kullandı.

Ülkenin dört bir yanından merhum Başbakan Bülent Ecevit için anma mesajları paylaşılırken, Demokratik Sol Parti Sarıyer İlçe Başkanı Alaaddin Pınarbaşı Türk siyasetinin Karaoğlan'ını unutmadı.

"CUMHURİYET KAZANIMLARININ TAVİZSİZ SAVUNUCUSUDUR"

Pınarbaşı, mesajında şu ifadelere yer verdi: "Türk siyasi hayatına, nezaketi, cesareti, güveni ve dürüstlüğü kazandıran devlet adamı olarak halkımızın gönlündeki yerini her zaman koruyan kurancımız Bülent Ecevit aramızdan ayrıldığı 05 Kasım 2006 tarihinin üzerinden 14 yıl geçmiş olmasına rağmen, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk halkıyla ilgili düşünceleri hala, en çok ihtiyaç duyduğumuz siyaset yapma biçimi olarak varlığını sürdürmektedir. Kurancımız Bülent Ecevit’in Türk siyasetinin ve solun en önemli liderleridir. “Ne ezen, ne ezilen, insanca hakça bir düzen” şiarıyla toplumun her kesimine hitap ederek, böylesi derin bir siyasi anlayışın temsilcisi olan Demokratik Sol Parti, Bülent Ecevit’in ilkelerine sahip çıkmaya devam edecektir. Bülent Ecevit’in Cumhuriyet kazanımlarının tavizsiz savunucusudur. Genel Başkanımız ve Başbakanımız Sayın Bülent Ecevit’i, ölüm yıl dönümünde saygıyla, şükranla ve minnetle anıyorum."

SARIYER POSTA GAZETESİ