ACHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Dr. Cengiz Tamer, başvuru dosyasını teslim etmek için geldiği CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda, “Rakip değil ekip olmaya geldim. Sen-ben değil, biz olmaya geldim” diyerek, seçim öncesinde olduğu gibi sonrasında da CHP saflarında mücadele etme sözü verdi.

Devlet memuru olduğu için aday adaylığı başvurusunu daha önce gayrıresmi olarak yapan Dr. Cengiz Tamer, resmi başvuruda bulunmaya eşi Gönül Tamer ile kendisini destekleyen Gerzeliler ve Sinopluların üyesi olduğu dernek temsilcileriyle birlikte geldi.

CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Dr. Cengiz Tamer’i karşılayıp ‘hoş geldin’ dedikten sonra toplantı salonuna geçildi.

44MEHMET DENİZ: “HEPİMİZ BÜYÜKŞEHİRİ KAZANMAYA ENDEKSLENMİŞ DURUMDAYIZ”

Mehmet Deniz, Dr. Cengiz Tamer’in başvurusu nedeniyle bir konuşma yapıp, Dr. Cengiz Tamer’in başhekimlik yaptığı süre içinde hiçbir talebi geri çevirmediğini, ilçede sevilip, sayılan bir bürokrat olduğunu belirtip, “Sayın Cengiz Tamer’e çıktığı yolda başarı diliyorum. Partimize yeni katılacak arkadaşlara da ‘hoş geldiniz’ diyorum” dedi. Partililere yaptığı konuşmada Sarıyer’de CHP’nin seçim korkusu olmadığını yineleyen Mehmet Deniz şunları söyledi:

“Sarıyer’de var olan iktidarımızı daha da pekiştireceğiz. Ama asıl 22amacımız Büyükşehir’i CHP’nin kazanmasını sağlamaktır. İstanbul Büyükşehir’i 20 yıldır yöneten bir zihniyet var ve bundan İstanbul halkı memnun değil. Değişim sağlanacak. Üzerimize düşen görevi yapacağız. Hepimiz Büyükşehir’i almaya endekslenmiş durumdayız. Her geçen gün değişik kesimlerden partimize katılanlar var. Bu durum genel iktidarı insanların beğenmediğinin göstergesidir. Bu kişilerin CHP çatısı altında birleştiğini görmek bizi çok mutlu ediyor. 30 Mart 2014’te Büyükşehir’de CHP’li belediye başkanlığını açıklamaktan mutlu olacağız.”

Mehmet Deniz’den sonra söz alan Dr. Cengiz Tamer salonda bulunan partililere hararetli bir konuşmada bulundu. Dr. Tamer, “Nefsimi, egomu dışarıda bıraktım, içeri girdim” dedi.

55Dr. Cengiz Tamer konuşmasını şu şekilde sürdürdü:

“Bayrağı taşımak için; üzerinde, Sarıyerliye aş, iş, mutluluk ve huzur yazan, üzerinde parlementer demokratik sistemin korunması olan, üzerinde demokratik hukuk devletinin, Atatürk ilke ve devrimlerinin yaşatılması olan, üzerinde Cumhuriyet kurumlarının zedelenen itibarlarının onarılması olan, üzerinde Türk Milletine emanet edilen Türkiye Cumhuriyeti’nin sonsuza dek yaşatılması olan bayrağı, onurla, gururla, heyecanla sizlerle birlikte sahada taşımaya geldim.

DR. CENGİZ TAMER: “RAKİP DEĞİL EKİP OLMAYA GELDİM”

Emeğinize, yüreğinize, fikrinize sadece seçilinceye kadar değil, asıl seçildikten sonra sizlerle birlikte Sarıyer’e, Sarıyerliye güzel hizmetler yaparken ihtiyacım olacağı inancımı sizlerle paylaşmaya geldim. Rakip değil, ekip olmaya geldim.


55Zaman, enerji, ömür tüketen kısır çekişmelerin içinde değil, fikri, aidiyeti, duruşu, yaşam görüşü ne olursa olsun herkesi kucaklayan, ötekisi olmayan bir hizmet anlayışı ile gönül birlikteliğine geldim. Sen-ben değil biz olmaya geldim.

Bugün burada bizi çok sıcak karşılayan tüm CHP üyelerine, tüm örgüte İlçe Başkanımız sayın Mehmet Deniz’in şahsında ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Ekibin ayrılmaz parçası olan diğer aday adayı arkadaşlarıma başarı diliyorum.

Kazananın CHP, Sarıyer, Sarıyerli olacağı bu hizmet yarışında sizlerle birlikte sahada çalışmanın heyecanını yüreğimde hissediyorum. Tüm 77Sarıyer halkına sağlık, mutluluk diliyorum. Sevgimi, dostluğumu, çalışma azmimi, heyecanımı sunuyorum.”

YENİ ÜYELERİN KAYDI YAPILDI

Bu arada eski Belediye başkan yardımcısı ve belediye meclis üyesi Metin Akman ile emekli Albay Erdoğan Alpdoğan’ın da üyelik kaydı yapıldı.

Dr. Cengiz Tamer’in aday adaylığı başvurusu yaptığı toplantıya Sinop Dernekleri Federasyonu Başkanı Engin Kırmızıgül ile Gerzeliler Dernek Başkanı Muharrem Burma ile dernek üyeleri de katıldı.

(Tuncay DAĞLI)