Uzun yıllardan beri CHP’ye özveriyle hizmet eden başta Sarıyer olmak üzere parti içinde sevilen CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dr. Cengiz Alp, Sarıyer ve Zeytinburnu ilçelerinde halk ile bir araya geldi. Binlerce kişinin katıldığı toplantılarda Dr. Cengiz Alp, parti içi demokrasiye vurgu yaptı.


CHP İstanbul 2. Bölge Milletvekili Aday Adayı Dr. Cengiz Alp, hafta sonu Sarıyer ve Zeytinburnu ilçelerinde Partililerle bir araya geldi.  Partililerin yoğun ilgi gösterdiği kahvaltılı toplantıda Dr. Cengiz Alp’e destek mesajları ön plana çıktı. Sarıyer’de yapılan toplantıda partililere hitap eden Dr. Cengiz Alp,  öne seçim kararını doğru bulduğunu ifade ederek, parti içi demokrasiye vurgu yaptı.

“Üyelerimize güveniyorum”

unnamed (2)CHP Genel Merkezi tarafından alınan ön seçim kararında CHP ile örgütlerinin büyük etkinsinin olduğunu belirten Alp, “ Ön seçim kararı alındı ama bunda emeği olan CHP ilçe örgütleri oldu.  Bunu sağlayan gençlik ve kadın kolları ile ilçe yöneticilerimize teşekkür ediyoruz.  Burada onları alkışlamalıyız.  Birlik olunca işte istenilen sonuç alınıyor demek.  İstanbul'da bir milyon üyemize var onları onlara güvenmeliyiz. Ben ‘üyelerimiz sağlıklı değildir’ anlayışına katılmıyorum. Üyelerimiz sağlıklıdır ve parti kültürüne bağlıdırlar. Özellikle kadınlarımıza bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün var olan 13 yıllık faşist rejim karşı Mustafa Kemal sağlıklı bir toplumun mayasını atmıştır. Sizlerin huzurunda kendisine bir kez daha teşekkürlerimi sunarım.  Hiç kimse Mustafa Kemal'e dil uzatamazlar. O büyük insanlar savaşa girme kararı almamış olsalardı bugün en biz burada olurduk ne de başbakanlık koltuğunda oturan AKP’liler olurdu” şeklinde konuştu.

İsmet İnönü’ye yönelik yapılan eleştirileri de değerlendiren Alp, “Bizler geçmişimizi değerlendirirken bugün şartlarına göre değerlendirmeyiz.  1923 yılın şartları ile günümüz şartları aynı değil. İnönü’ye karşı yapılan eleştireler için gittiğim hey yerde ondan söz edeceğim” dedi. Partide yeni insanlara görev verilmesi gerektiğinin altını çizen Alp, genel merkez çalışanların ve eski milletvekillerinin koltuklarını bırakmak istemediğimi söyledi.