Geçtiğimiz günlerde Sarıyer Merkez'deki Lozan Barış Antlaşması'nın 98. yıl dönümü etkinliklerine davet edilmediklerini belirten Memleket Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Doğan Altıntaş, Atatürkçü Düşünce Derneği Sarıyer Şube Başkanı Fahrettin Serdaroğlu'na tepki gösterdi. Yazılı açıklama yapan Altıntaş, "Bu tavır Atatürk adını taşıyan bir dernek başkanına yakışan bir davranış değil" ifadelerini kullandı.

24 Temmuz 1923'te imzalanan ve Türkiye'nin tapusu Lozan Barış Antlaşması'nın 98. yıl dönümü Sarıyer Merkez'de kutlandı. ADD Sarıyer'in öncülüğünde gerçekleştirilen etkinliğe siyasi partilerden CHP'nin ve İYİ Parti'nin davet edildiği, ancak Memleket Partisi'nin davet edilmediği belirtildi. Yaşanan bu gelişmenin ardından Memleket Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Doğan Altıntaş, yazılı bir açıklama yaptı.

İŞTE O YAZILI AÇIKLAMA:

"Lozan Barış Antlaşması'nın 98. kutlama yılında Atatürk’ün kurduğu partide Atatürk adını ağzına almaktan imtina eden il başkanına, son 20 yıldır Mustafa Kemal Atatürk ün  maddi ve manevi değerlerine ilke ve devrimlerine yapılan saldırılara karşı hukuki bir işlem yapmaktan kaçınanlara ses çıkarmayanlara, Atatürk ilke ve devrimlerine siyasi yaşamları boyunca düşmanlıkları tescillenmiş devşirme siyasetçilere onun kurduğu partide koltuk ve unvan verenlere tepki göstermeyenlere ses çıkarmazken, Atatürk’ün ilke ve devrimlerini yol haritası olan olarak belirleyip siyaset arenasında yer alan Memleket Partisi’nin törene davet edilmemesi Atatürk’e yapılan saygısızlıktır.

Bu tavır Atatürk adını taşıyan bir dernek başkanına yakışan bir davranış değildir. Atatürk kimsenin veya bir derneğin tapusunda değildir. Halkın bağrında yaşayan eşi ve benzeri olmayan ulusal bir liderdir.

Hiç merak etmeyin! Gerçek yurtsever, Atatürkçüler, cesur yürek Muharrem İnce'nin liderliğinde Memleket Partisi Sarıyer olarak, bu anlayışa karşı siyaset sahnesinde dimdik duracak, en önde yerini alacaktır."

SARIYER POSTA GAZETESİ