eralaydin_sedatozsoyAK Parti Sarıyer Belediye Başkan Adayı Sedat Özsoy’a, geçtiğimiz 1 Şubat’ta Merkez Mahallesi’nde seçim çalışmaları yaparken hakaret ettiği yönünde haberler yayınlanması üzerine, mağdur duruma düşen Diş Hekimi Eral Aydın, haberi yayınlayan yerel gazeteyi mahkemeye verdi. Aydın dava dilekçesinde, “Sedat Özsoy’a hakaret etmedim, o benim çocukluk arkadaşımdır” dedi.

Sarıyer’de saygın bir kişi olarak tanınıp, sevilen Diş Hekimi Eral Aydın, kendi adının böyle bir olayda kullanılmasından son derece rahatsız olduğunu ve asılsız haber yayınlayarak kendini zor duruma düşüren basın kuruluşu ve sahibinden yasalar önünde hesap soracağını belirtti.

Dişhekimi Eral Aydın’ın avukatı mahkemeye verdiği dava dilekçesinde, “Olayın olduğu iddia edilen saatlerde müvekkilim üst kattaki muayenehanesinde olup, söz konusu esnaf ziyaretinden haberdar olmaksızın çalışmakta idi. Kendisinin işyerinin camını açıp, partililere ve belediye başkan adayına bu şekilde hakaret etmesi mevzubahis dahi değilken, hakkında bu şekilde bir haber yapılmış olması tarafımızca anlaşılamamış bulunmaktadır. Kaldı ki sözde hakaret ettiği kişiler, müvekkilimin çocukluğundan beri tanıdığı arkadaşı olan kişilerdir haberde iddia edilen sözleri sarfetmesi hem karakteri ve Sarıyer’deki konum ve statüsü gereği ve hem de adı geçen partilileri tanıması ve onlarla belli bir hukuku olması sebebi ile imkansızdır.”