Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Sarıyer İlçe Başkanlığı’nın 1. Olağan Kongresi, parti binasında yoğun bir katılımla gerçekleşti.

Kurucu İlçe Başkanı Av. Bilal Çelik, delegelerin oylarıyla 1. Olağan kongrede İlçe Başkanı seçildi.

DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda yapılan kongreye; DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, genel başkan yardımcıları, ilçe yönetim kurulu üyeleri, CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç, CHP Sarıyer Gençlik Kolları Başkanı Mercan Uluevli, İYİ Parti Sarıyer İlçe Yönetiminden Filiz Caca ve Ahmet Kaya ve partililer katıldı.

Saygı ve duruşu ve istiklal marşı ile başlayan kongrenin divan başkanlığını Aysun Hatipoğlu yaptı. Faaliyet raporu ve hesap özeti delegeler tarafından ibraz edildi.

Bilal Çelik: “Hep birlikte ülkemizi eski günlerine geri döndüreceğiz”

DEVA Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Av. Bilal Çelik, “Önceden hazırlamış bir metin üzerinden konuşma yapmayı sevmiyorum. Söyleyeceğim tek şey elimde gördüğünüz yüzükten başka birçok şeyim var. Fakat ‘yüzükten başka bir şeyim yok’ diyenler kanun gibi zengin oldu. Bizim birçok şeyimiz var ama bir tane vatanımız var. Allah nasip etti ve birçok şeyim olmasına rağmen bu ülkeyi terk etmedim. Ekonomik kriz içerisinde en az zarar gören grup içerisinde olsak da maddi ve manevi vücudumuzu taşın altına koyduk. Korkmayan DEVA ailesinin bir parçası olduğum için gururluyum. Bu ülkenin geleceği biziz. Hep birlikte ülkemizi eski günlerine geri döndüreceğiz” diye konuştu.

Erhan Erol: “İstanbul’da DEVA ailesi hızla büyüyor”

DEVA Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Erhan Erol, “Sarıyer güzel bir ilçe, güzel bir başkan, güzel bir ekip... İnanıyorum ki DEVA Partisi Sarıyer, İstanbul ve Türkiye için güzel işler yapacak. Biz de bununla gurur duyacağız. İstanbul’da DEVA ailesi hızla büyüyor. İstanbul’un ve Türkiye’nin çok büyük problemleri var. Bizler bu problemleri çözmeye adayız. Bu süreçte DEVA Partisi olarak bizim bir farkımız var. Biz ırkçı bir parti değiliz. Bu ülkede etnik kökeni ne olursa olsun herkese aynı mesafedeyiz. Biz dinci bir parti değiliz. Biz inancı ne olursa olsun herkese eşit mesafede saygılıyız. Bizim hedefimiz bu ülkenin iktisadi olarak gelişmesi ve kalkınmasıdır. Bizim hedefimiz bu ülkede adaletli gelir dağılımı, demokrasinin daha fazla gelişmesi ve hukukun üstünlüğünün sağlanmasıdır. Mücadeleyi bu sınırlar içerisinde yapacağız. Artık milletimizin kandırılmasını istemiyoruz. Bu ülke hepimizin” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından oy kullanımına geçildi.