CHP Sarıyer eski İlçe Başkanı Mehmet Deniz, gazetemizin Genel Yayın Yönetmeni Levent Pehlivanoğlu’nu ziyaret ederek, yaklaşan yerel seçimler ve CHP Sarıyer’deki ön seçim talebi üzerine değerlendirmelerde bulundu. Deniz, “Sarıyer’de tartışmasız ön seçim olmalı” diye konuştu.

31 Mart yerel seçimlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Deniz, ön seçim talebi ile ilgili çok konuşulacak ifadeler kullandı.

“CHP, Sarıyer'de seçime güçlü girecek”

Yerel seçimlere CHP Sarıyer İlçe Teşkilatı’nın güçlü gireceğini söyleyen Deniz, “Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Teşkilatı seçimlere güçlü bir şekilde girecek. Türkiye ortalamasının çok üzerindeyiz. Son 10 yılda Sarıyer Belediyesi’ni partimiz yönetiyor. Süreç içerisinde önceki dönemlere baktığımız zaman onca yıl altyapı olarak, diğer sosyal aktiviteler olarak, kültürel konularda Sarıyer’in özüne dokunur bir şey yapılmamıştı. İlçede ki birimleri belediye çatısı altında toplamak bize nasip oldu. Dolayısıyla tüm bunları göz önünde bulundurduğumuzda önümüzdeki yerel seçimlerde de CHP büyük bir avantaja sahip” dedi.

“Türkiye’de dengeler her gün değişiyor”

“Türkiye’de dengeler her gün değişiyor” diyen Deniz, “Örnek vermek gerekirse Cumhur İttifakı’nın yerel seçimlerde bozulması. Sarıyer açısından baktığım zaman düne kadar tablo farklıydı. Çünkü AK Parti-MHP ittifakı ile Sarıyer Belediyesi’ni CHP’den alma ihtimalleri bizi düşündürüyordu. Bunu saklamanın bir anlamı yok. Bu bir gerçekti. İki partinin güç birliği yapması sizi sıkıntıya sokabiliyor. Fakat yerelde bozulan ittifaktan sonra işler tamamen değişti.  Belediyeyi kazanma olasılığımızın yüksek olduğunu düşünüyorum” şeklinde konuştu.

“İBB’nin CHP’de olması Sarıyer’i uçurur”

Yerel seçimlerde İBB ve Sarıyer’in CHP’de olmasının büyük avantaj sağlayacağının altını çizen Deniz, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nde olması Sarıyer’i uçurur. Çok şey değişir. İlçeden giden devlet kurumlarıyla merkez adeta boşaldı. Burayı turizm ile doldurmalıyız. Buna benzer birçok eksikliğin giderilmesi son derece kolaylaşır. Büyükşehir ile ilçe belediye aynı partiden olması çok büyük avantajlar sağlıyor” diye konuştu.

“Sarıyer’de tartışmasız ön seçim olmalı”

Sarıyer’de ön seçim talebini desteklediğini açıklayan Deniz, “Sarıyer’de tartışmasız ön seçim olmalı. Ön seçim talep eden arkadaşlar tüzük dışı bir şey istemiyorlar. Çünkü bu CHP’nin tüzüğünde var. Sadece belediye başkan adaylığında değil, bütün kademelerinde olmalı. Çünkü CHP’ye baktığınız zaman bir liderin öne çıktığı parti olmadığını görürsünüz. Aksine kadro partisidir. Bu kadrolarda hem seçebilmeli hem de seçilebilmeli. Bunu da Türkiye’de yapan sadece Cumhuriyet Halk Partisi’dir. Geçmişte olduğu gibi, bu seçim öncesinde de yapılmalı. İlçe başkanının öncelikli görevi üyelerine sahip çıkmak. Hakkını ve hukukunu korumalı. Üye istiyorsa ilçe başkanı da istemeli. Ben bunu Sevim Yalınkılıç’a da söyledim” ifadelerini kullandı.

“Daha çok aday olmalı”

“Benim ilçe başkanlığım döneminde 8-9 tane belediye başkan aday adayı vardı” diyen Deniz, “Bu neyin gösteriyor? Bütün arkadaşlar bende aday olabilirim diye düşündü. Bu da bizim tarafsızlığımızdan kaynaklanıyordu. Kendilerini ifade ettiler. Çok güzel bir yarış olmuştu. Genel merkez Şükrü Genç ile devam kararı almıştı ve hiçbir sıkıntı da olmamıştı. Bu tarz yarışlar CHP’nin gücünü arttırıyor. Parti tabanı bunu istiyor. Daha çok aday olmalı ve kimsenin de bundan çekinmemesi gerekiyor. Ne yerel de ne genel de lider öncelikli parti değiliz. Biz kadromuzla öne çıkar ve işleyişimizle sürdürürüz” dedi.

“Şükrü Genç’te ön seçim ister”

Şükrü Genç’in ön seçime sıcak bakacağını düşündüğünü söyleyen Deniz, “Ben 10 yıl boyunca belediye başkanlığı yapsaydım ön seçim isterdim. Çünkü belediye başkanının ön seçimden belirlenerek gelmesi çok daha farklı olur. İlçe örgütü ile iç içe olan ve bu kadar hizmetleri olan Sayın Şükrü Genç’in de bundan çekindiğini düşünmüyorum. O da ön seçim ister. Eğer bu talep karşılanırsa sonuç ne çıkarsa çıksın hiçbir delege veya üye itiraz etmez. Sandıktan çıkan sonucu herkes kabul eder” diye konuştu.