Sarıyer CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz, Artvin Şavşat İlçesinde yapılan saldırıyı, partim ve şahsım adına kınıyorum. Sayın Genel Başkanımızın, Cumhuriyetin kurucu değerlerine, laik demokratik cumhuriyete bağlılığı ve darbe girişimine karşı koymuş olduğu duruşu ile bazı kesimleri rahatsız etti. Ülkeyi bölmek isteyen cumhuriyet düşmanları Genel Başkanımızı hedef tahtasına oturttular” dedi.

Deniz’in yayımladığı basın açıklaması;

Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun konvoyuna Artvin Şavşat İlçesi'nde saldırı olmuştur. Yaralılar var, 1 vatandaşımız da hayatını kaybetti.“Geçmiş olsun” “Allah rahmet etsin” demekle yetinmemiz mümkün değildir. Devlet yönetimide aynı açıklamayı yaptı. Genel Başkanımıza yapılan saldırı suikast girişimi yeni değildir. Şehit cenazelerinde kurşun atıldı. Şimdi de direk CHP Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na Artvin Şavşat İlçesi'nde silahlı saldırıda bulunulmuştur. Ana muhalefet partisinin lideri bir ilden bir ile gidemiyorsa bunu basit cümlelerle geçiştirmek mümkün değildir.

Sayın Genel Başkanımızın, Cumhuriyetin kurucu değerlerine, laik demokratik cumhuriyete bağlılığı ve darbe girişimine karşı koymuş olduğu duruşu ile bazı kesimleri rahatsız etti. Ülkeyi bölmek isteyen cumhuriyet düşmanları Genel Başkanımızı hedef tahtasına oturttular.

İçişleri Bakanı yapılan saldırının PKK tarafından gerçekleştirdiğini söylüyor. Her kim tarafından yapılırsa yapılsın Cumhuriyet Halk Partililer yollarından dönmezler, yarı yolda kalmazlar.

Korkaklar yarı yolda, cesurlar akılda kalır.

Genel Başkanımızın ziyaretlerini kesmemesini ve cesurca programına devam etme arzusuna gerçek bir devlet adamının tavrı olarak görüyorum.

“Allah’ın verdiği canı Allah’tan başka kimse alamaz” diyen Genel Başkanımıza yapılan saldırı Türkiye Cumhuriyeti’ne yapılmıştır.

Topyekün mücadeleye devam edeceğiz. Hiçbir kuvvet yolumuzdan çeviremeyecektir.

Saygılarımla,

Mehmet Deniz

CHP Sarıyer İlçe Başkanı