SHP eski Genel Başkan yardımcısı İlhan Göğüş CHP İstanbul 2 Bölge Aday Adayı olduğunu açıklayarak çalışmalarına hız verdi.

Deneyimli siyasetçi Göğüş; CHP 2. Bölge'den Kontenjan milletvekili aday adayı olduğunu ve göreve gelirse İstanbul milletvekili olarak siyasete halkı temsilen devam edeceğini söyledi.

İlhan Göğüş Türkiye siyasetini şöyle değerlendirdi.

Ak Parti'nin son dönem'de gittikçe tırmanan daha otoriterleşmesi hem halkımızı tedirgin ediyor, hemde Türkiye'nin dış itibarına gölge düşürüyor. Ben bunu çok vahim buluyorum. Ak Parti'nin dengesiz bir gücü var. Meclis'te 330 sandalyesi var, yani meclisin 550 olduğunu düşünürsek %65, %70'e yakın sandalyeye sahip. Oysa toplamda aldığı oy en üst seviyede %50 oldu. Yani toplumun iradesi adil biçimde meclise yansımıyor. Bir bölüm beğenileri gücünden daha fazla temsil ediliyor. Şimdi tabi bu haksız bir güç oluşturuyor. Bu haksız güçte Türkiye'deki iktidarı otoriterleştirme eğilimine sokuyor. Son dönemde anayasa mahkemesine üç partinin yaptığı kişisel başvuru nasıl netleşecek merak ediyorum. Ama eğer bu baraj kaldırılabilirse anayasa mahkemesi Türkiyedeki siyasetin önünü açacağını düşünüyorum. Hem milli irade doğru yansımış olacak dolayısıyla kararlar doğru biçimde aktarılmış olacak, hemde Türkiye'de kürt siyasi hareketinin partilerinin meclise bir türlü doğrudan girememesi önlenmiş olacak. Ben bunu hayati önemli görüyorum. Tabi ben hukukçu değilim, hukuki alt yapısını bilemem ama umarım baraj ortadan kalkar. Barajın ortadan kalkması da dengesiz gücü yok eder. dedi.

10370417_1536200833312716_3152274756273576272_nİLHAN GÖĞÜŞ KİMDİR

1951 yılında Ankara'da doğdu. 1968’de Türk Eğitim Derneği Ankara Koleji’nden, 1972'de Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nden mezun oldum. 1973 yılında da aynı fakültenin İşletme İktisadı Enstitüsü’nde lisansüstü eğitimimi tamamladı.
Kıbrıs Barış Harekâtı’nın yapıldığı dönemde, yedek subay olarak askerlik görevimi yerine getirdikten sonra; Ankara'da iş hayatına atıldı. Bu süreçte; başta Suudi Arabistan olmak üzere, Orta Doğu ülkelerinde ve eski Sovyetler Birliği coğrafyasında pek çok projede; girişimci ve yönetici olarak rol aldı.
Sosyal Demokrasi’ye olan inancım çerçevesinde; 2002 yılında Sosyal Demokrat Halk Partisi’nin kurucuları arasında yer aldım, genel saymanlık ve genel başkan yardımcılığı gibi görevlerde bulundu. 2009 yılında SHP'den istifa ederek Cumhuriyet Halk Partisi’ne yeniden üye oldu.
2009’dan günümüze kadar ise; ulusal ve uluslararası siyaseti yakından izlerken, gündeme dair siyasi ve iktisadi değerlendirmelerime ilişkin yazılarımı çeşitli yayın kuruluşlarında paylaştım, televizyon kanallarında tartışma programlarına katıldı. Çok sayıda sivil toplum kuruluşu, dernek ve platformda aktif olarak katkı vermekteyim. Yönetim kurulu üyesi olarak da; Türkiye Sosyal Ekonomik Siyasal Araştırmalar Vakfı’nda (TÜSES) görev yapmakta.