Sarıyer Darüşşafaka’da 16 bin metrekarelik alanda bulunan İstinye Anadolu Lisesi ve Mustafa Kemal Anadolu Öğretmen Lisesi'nin 20 bin metrekarelik komşu parseline imam hatip lisesi, yurt ve cami yapılmasına karar verildi.

İmam hatip yapılacak ağaçlandırılmış alanın çevresinde Darüşşafaka Okulları da bulunuyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sarıyer Müftülüğü, Sarıyer Geri görünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı İmar Planı'nda "Eğitim Tesisleri Alanı" nda kalan İstinye Mahallesi'ndeki arazinin imarının değiştirilmesini talep etti.

220 bin metrekarelik parsele cami ve yurt

Talep dilekçesinde bölgenin ihtiyacı için imam hatip ortaokulu-lisesi, yurt ve uygulama camisi yapmak üzere parselin fonksiyonunun "mesleki ve teknik öğretim tesisleri alanı"na alınması istendi. İstek, İBB Meclisi'nin mayıs oturumunda gündeme alındı ve kamu yararı taşıdığı gerekçesiyle uygun bulunarak kabul edildi. CHP'li Meclis Üyesi Aydın Düzgün, "Memlekette imam açığı mı var, neden her yere imam hatip okulu açıyoruz?" diye tepki gösterdi. 16 bin metrekarelik alanda bulunan İstinye Anadolu Lisesi ve Mustafa Kemal Anadolu Öğretmen Lisesi'nin 20 bin metrekarelik komşu parseline imam hatip lisesi, yurt ve cami yapılmasına karar verildi. İmam hatip yapılacak ağaçlandırılmış alanın çevresinde Darüşşafaka Okulları da bulunuyor.

CHP’li Düzgün: Memlekette imam açığı mı var?

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sarıyer Müftülüğü, Sarıyer Geri görünüm ve Etkilenme Bölgesi Koruma Amaçlı İmar Planı'nda "Eğitim Tesisleri Alanı" nda kalan İstinye Mahallesi'ndeki arazinin imarının değiştirilmesini talep etti. Talep dilekçesinde bölgenin ihtiyacı için imam hatip ortaokulu-lisesi, yurt ve uygulama camisi yapmak üzere parselin fonksiyonunun "mesleki ve teknik öğretim tesisleri alanına alınması istendi. İstek, İBB Meclisi'nin mayıs oturumunda gündeme alındı ve kamu yararı taşıdığı gerekçesiyle uygun bulunarak kabul edildi. CHP'li Meclis Üyesi Aydın Düzgün, "Memlekette imam açığı mı var, neden her yere imam hatip okulu açıyoruz?" diye tepki gösterdi.

rıl

 

Levent PEHLİVANOĞLU