Doğu Akdeniz’deki sondaj çalışmaları ile ilgili açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Kuzey Kıbrıs’taki Türk soydaşlarımızın da hakları var. Bu hakları kimse kusura bakmasın biz hiç ilgisi alakası olmayanlara da yedirtmeyiz” dedi.

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin Doğu Akdeniz’de petrol araması için Amerikan şirketleriyle anlaştığı iddialarına değinen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türklerin haklarını sonuna kadar korumakta kararlı olduklarını vurguladı.

“Çalışmalarımızı aynı şekilde sürdürüyoruz”

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nin sondaj çalışmalarına değinen Erdoğan, “Onların da çalışmaları var. Onları korumaları noktasında yine Silahlı Kuvvetlerimizin ilgili fırkateynler olsun hepsi bölgedeler. Bölgenin bir defa çıkacak olan tüm neması, bu petrol noktasında olabilir, başka olabilir, bunların hepsinden Güney Kıbrıs'ın nasıl hakları varsa, aynı şekilde uluslararası hukuka göre Kuzey Kıbrıs'taki Türk soydaşlarımızın da hakları var. Bu hakları kimse kusura bakmasın, hiç ilgisi, alakası olmayanlara da yedirtmeyiz. Onun için diplomatik ilişkilerimiz var. Diplomatik ilişkiler dışında da münhasır ekonomik bölgede bize ait olan loblar var. Buralar üzerinde de çalışmalarımızı aynı şekilde sürdürüyoruz” diye konuştu.