Trabzon Yaşlıları Koruma Derneği tarafından Sarıyer’deki Eski Büyükdere İskelesi’nde verilen akşam yemeğine katılan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, öncesinde AK Parti’nin Hacıosman mevkiindeki seçim çadırını ziyaret etti.

23 Haziran İBB seçimleri kapsamında çok sayıda milletvekili ve bakanı ağırlayan Sarıyer’in konuğu bu kez Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan oldu.

Erdoğan’dan AK Parti çadırına ziyaret

Cumhurbaşkanı Erdoğan, geceye katılmadan önce AK Parti’nin Hacıosman’daki seçim çadırını ziyaret ederek, partililer ve vatandaşlarla bir araya geldi. Çalışmalarla ilgili bilgi alan Erdoğan, kendisiyle hatıra fotoğrafı çektirmek isteyenleri kırmadı ve yetkililere başarılar dileyerek bölgeden ayrıldı.

“İstanbul’u nereden alıp nereye getirdiğimizi biliyorsunuz”

Gecede konuşma yapan Erdoğan, 23 Haziran’da yenilenecek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin sadece bir belediye başkanlığı seçimi olduğunu belirterek, “Esasen biz meseleyi böyle bakarız ama dışarıdan bu seçim öyle görünmüyor. Karşınızda 1994-1999 arasında bu güzel şehrimize belediye başkanı olarak hizmet vermiş bir kişi olarak bulunuyoruz ve İstanbul’u nereden alıp nereye getirdiğimizi sizler de gayet iyi biliyorsunuz” diye konuştu.

“Hizmet noktasında tarihi başarılara imza atmışlardır”

Bu seçimin kendilerinden ziyade Türkiye'yi hedef alanlar için hayati öneme sahip olduğunu vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti: “Zira Türkiye'nin son 17 yılda yakaladığı kalkınma hamlesinde yerel yönetimlerle merkezi hükümet arasındaki uyumun çok büyük payı var. Aynı hedefe kilitlenen, aynı vizyonla hareket eden, aynı hassasiyeti paylaşan kadrolar sırt sırta vermiş, millete, ülkeye ve şehirlerimize hizmet noktasında tarihi başarılara imza atmışlardır. İstanbul, Ankara, Konya, Kayseri, Bursa, Gaziantep, Trabzon, Ordu, Samsun gibi büyük şehirlerimizin hemen hepsi layık oldukları hizmetlerle bizim dönemimizde buluştu. Türkiye, sosyal belediyecilik anlayışı ile ilk kez yine bizim dönemimizde tanıştı. Belediye hizmetlerini çöp toplamanın ve kaldırım yapmanın çok ötesine biz taşıdık. Altyapıdan ulaşıma, sosyal hizmetlerden trafik ve otopark meselesine kadar şehir hayatının her alanında kalıcı, pratik, modern çözümler ürettik. İşte şu anda buraya kadar gelen tünelden tutun da metrosuna varıncaya kadar bunları biz yaptık. Öbür taraftan Üsküdar'dan Çekmeköy'e kadar şu anda bir metro var. Hatta ve hatta bunun vatmanı da yok, tamamen merkezi sistemle çalışan bir metromuz var.”

Erdoğan’dan İstanbul Havalimanı açıklaması

Nasıl Marmaray’ı geçirdiysek ki o tarih 29 Ekim 2013. O günden bugüne 350 milyon insan Marmaray'dan geçti. Aynı şekilde Avrasya Tüneli, öbür taraftan Yavuz Sultan Selim Köprüsü öbür tarafta İstanbul- İzmir arasında Osmangazi Köprüsü... Bunları biz yaptık. Hepsinden öte İstanbul Havalimanı. Şu anda dünyanın hayranlıkla izlediği, hayranlıkla takip ettiği... Bakın 17 yıl oldu Berlin Havalimanı’nı Almanlar yapamadı ama biz 5 senede bunu bitirdik. Şu anda bazı sıkıntıları var, inşallah onlar bittiği andan itibaren de zaten İstanbul Havalimanı çok daha huzurlu bir hizmet verecek. Zira bir taraftan da şu anda oraya raylı sistem da gelecek, raylı sistemin gelmesiyle birlikte de İstanbul Havalimanı çok daha farklı bir hizmet vermeye devam edecek” ifadelerini kullandı.