Cumhurbaşkanı Erdoğan muhtarlara hitap ettiği konuşmasında, Gezi olaylarının benzeri çalışmaların olduğunu belirterek, "Sarıyer'de kesilen ağaçlara sesleri çıkmaz ama" dedi.

Gezi olaylarına benzer tahrikleri halen gündeme getirim bundan medet uman siyasi bir tezgah olduğunu iddia eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Taksim'de 12 tane ağacın sökülerek Şişli'de Hürriyet tepesine dikilmesi olayına rağmen Sarıyer'deki ağaç kesimleri ile ilgili kimsenin ses çıkartmamasını şu cümlelerle değerlendirdi: "Şu günlerde üniversitelerden sokaklarda, "Taksim'den alınıp Hürriyet Tepesi'ne dikilecek bu ağaçlarla ilgili kıyameti kopardılar. Ama Yalova'da maalesef asırlık çınarı kestiler hiç onların sesi çıkmadı. Aynı şekilde Sarıyer'de hiç ses çıkmadı. Neredesiniz tencere-tavacılar. O canım çınarların nasıl kesildiğini gördünüz."

Bazı yerlerde tezgahlanmaya çalışılan oyunların gerisindeki niyeti de çok iyi biliyoruz. Hala masum gençlerin canı pahasına üniversiteleri kavgaların merkezi haline getirmek, hala gezi olaylarını yeniden alevlendirme rüyası görenler var. Türkiye o karanlık günleri artık geride bıraktı" dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nda dördüncü kez muhtarlarla bir araya geldi. 9 ilden gelen 424 muhtara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, göreve geldiklerinde Türkiye'de 6 bin 100 kilometre bölünmüş yol olduğunu, 12 senede bunun üzerine 17 bin 500 kilometre bölünmüş yol ilave ettiklerini söyledi.

"İCRAAT ÜRETTİK, LAF DEĞİL"

Milyonlarca kişinin Asya'dan Avrupa'ya geçtiğini sözlerine ekleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Sarıyer'de yapılacak, Asya ve Avrupa'yı bağlayacak bir diğer tünel projesi için, "Avrasya Tüneli'nin temelini atmıştım, o da şuanda hızla devam ediyor. Önümüzdeki yıl inşallah o da bitecek ve oradan da otomobiller geçecek. Şimdi iktidar yeni açıklamayı daha yaptı biliyorsunuz birinci köprü ile ikinci köprü arasından yine denizin altından bu defa üç katlı bir tünel yapılıyor. İki katından otomobiller gidip gelecek, bir katından da raylı sistem yani trenler gidip gelecek. Bitmedi yine temelini Cumhurbaşkanımız sayın Gül'le birlikte attığımız Yavuz Sultan Selim Köprüsü hızla devam ediyor. Geçen hafta Bosna-Hersek dönem başkanı buradaydı. Birlikte Boğazda onunla bir gezinti yapalım dedik. Kendisine Yavuz Sultan Selim köprüsünün kulelerini gösterdim. Şuanda hamd olsun 320 metre yüksekliğinde o kuleler bitmiş vaziyete. Şimdi tabliyeleri döşenmeye başladı ve inşallah bu yıl sonuna fevkalade bir durum olmazsa 29 Ekim'e yetiştirilecek ve açılışı inşallah yapılacak. Bu tabi neyle birleşecek aynı zamanda üçüncü dünyanın en büyük havalimanı olan inşallah yılda 150 milyon yolcu kapasiteli havalimanı ile bunlar bütünleşecek. Bunlar nerede yapılıyor. Artık Türkiye'de yapılıyor. Bunlar icraatlar, laf değil. İş ürettik, iş üretmeye devam ediyoruz. Ankara'ya indiğimiz zaman böyle bir modern havalimanı mı vardı. Havalimanından şehir merkezine böyle bir güzel bulvarlar mı vardı. Bunların hepsi oldu. Hala olmaya devam ediyor" diye konuştu.