CHP’den Sarıyer Belediyesi Başkan Aday Adayı olan Süreyya Cinik, gazetemize adaylık süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Reşitpaşa’da bulunan seçim ofisinde yaklaşan yerel seçimler hakkında değerlendirmelerde bulunan Süreyya Cinik, "31 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerin ülkemize ve Sarıyer’e hayırlı olmasını diliyorum. 30 yıldır siyasetin içerisinde aktif yer alan biri olarak Sarıyer Belediyesi Başkan Aday Adaylığı başvurusunda bulundu. Belediyede ve partide çeşitli kademelerde görev yaptım. Ayrıca CHP Sarıyer İlçe Teşkilatı’nın kurucu üyesiyim" dedi.

“Siyasi tecrübeye sahibim”

"Siyasi olgunluk, bilgi ve birikime sahip olduğumu düşünüyorum" diyen Cinik, "Siyasetin sorumluluk taşıdığına ve yaşam tarzı olduğunu düşünüyorum. Üstümüzde tüm seçmenlerin ve vatandaşların yükümlülüğü var. Bu durumun son derece bilincindeyim. Bir sene önce aday olacağımı açıklamıştım. Sözümün arkasında durdum ve aday oldum" şeklinde konuştu.

“Siyasette erkek egemenliği var”

Kadın adaylarının sayısında artış olması gerektiğini söyleyen Cinik, "2018 yılında hala kadın adayın olup olmadığını tartışıyorsak burada ciddi bir problem var demektir. Belediye başkan adaylığı ön seçim veya teamül yoklaması yoksa ciddi bir kulis gerektiriyor. Erkek egemen siyasal yapı, bu yapılanmayı kendi lehine çevirmeyi seçer. Genel merkezin ve kadın kollarının bu konuda duyarlılık göstermesi gerekir" ifadelerini kullandı.

“Vatandaşın yanında yer alacağım”

Başkan seçilmesi halinde yapacağı icraatlara değinen Cinik, "İşsizlik ve yolsuzluk, merkezi yönetimin sorunu olduğu kadar yerel yönetiminde sorumluluğudur. Eğer başkan adayı olarak gösterilirsem ve akabinde başkan seçilirsem Sarıyer’i, Sarıyerliler yönetecek. Sarıyer’i TOKİ’ye teslim etmeyecek, yeşil alanları koruyacak, evlerinden gönderilmek istenen vatandaşlın yanında yer alacağım. İlçemize turizm ile ilgili yatırım yaparak, sosyal kalkındırmayı güçlendireceğiz" diye konuştu.