AACHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen geleneksel ‘CHP’nin Kalesi Sarıyer En Büyük Değer’ adlı dayanışma yemeğinde bir araya gelen yaklaşık 2 bin CHP’li örgütüyle, milletvekiliyle, yöneticisiyle, aday adayı ve üyeleriyle tek yumruk olup, önümüzdeki yerel seçim için başta AK Parti olmak üzere tüm siyasi rakiplerine meydan okudu.

CHP’nin, organizasyonu, katılanların yoğunluğu ve yaşanılan heyecan nedeniyle ‘muhteşem’ olarak nitelenebilecek gecesi Maslak’taki Sheraton Otel’de yapıldı. Gece için hazırlanan balo salonu tıklım tıklım dolarken, partililerdeki birlik ve beraberlik duygusuyla oluşan heyecanı orada bulunan herkesin paylaştığı görüldü.

OATATÜRK VE ŞEHİTLERİMİZ İÇİN SAYGI DURUŞU

Önümüzdeki yerel seçimde Sarıyer Belediye Başkanlığı’ndan öte İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerin çoğunluğu ele geçirme düşüncesinin her konuşmacı tarafından vurgulandığı dayanışma gecesinde yemek faslı sürerken açılış töreni de yapıldı. Gençlik kollarından iki üyenin sunuculuğunu üstlendiği gecenin açılışı ise Mustafa Kemal Atatürk, silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve ardından İstiklal Marşı okunmasıyla gerçekleştirildi.

Bu arada CHP Sarıyer Örgütünün çalışmalarını anlatan bir sinevizyon gösterimi yapıldı.

B“ARTIK AKP İKTİDARI İLE YÖNETİLMEK İSTEMİYORUZ”

Daha sonra kürsüye davet edilen CHP Sarıyer İlçe Başkanı Mehmet Deniz salondaki heyecan çıtasını daha da yükselten bir konuşmada bulundu. Yönetim Kurulu üyelerini yanına alarak konuşan Deniz ve arkadaşlarının oluşturduğu tablo salonda bulunan partililerin birlik ve beraberlik duygusunu daha da perçinledi. Deniz konuşmasında önümüzdeki yerel seçimin genel seçim havasında geçeceğini belirtip, “Söyledikleri ve yaptıklarıyla çelişen, basın özgürlüğünü, yargı basımsızlığını, adil yargılanma haklarını ihlal eden, kentin yoksullarını mülksüzleştiren, Cumhuriyet değerleriyle sürekli savaşan ve onları yok etmeye çalışan, uyguladığı yanlış Ortadoğu politikasıyla ülkemizi savaşa sürüklemeye ve bölmeye çalışan bir AKP iktidarı ile artık yönetilmek istemiyoruz” dedi.

2"MEVCUT DÜZENDEN SIKINTISI OLAN AKP TABANINDAKİ VATANDAŞLARIMIZI CHP'YE DAVET EDİYORUM"

Konuşması sırasından Sarıyer'de yaşayan vatandaşların sorun ve sıkıntılarını anlatıp, örnekler veren Mehmet Deniz, başta AK Parti tabanındakiler olmak üzere mevcut düzenden sıkıntısı olan herkesi CHP'ye davet etti. Mehmet Deniz şunları söyledi:

"Merkez sağdan, merkez soldan, Doğruyol Partisi’nden eski ANAVATAN Partisi’nden, DSP’den, bütün kesimlerin bu süreçte birleşip, güç birliği yapması gerekiyor. Mevcut düzenden sıkıntısı olan, Cumhuriyet değerleriyle problemi olamayan bütün AKP tabanındaki Fvatandaşlarımızı da CHP Sarıyer İlçesi çatısı altında siyaset yapmaya ve birlikte el ele omuz omuza mücadele etmeye davet ediyorum. İki yıldan beri Sarıyer’in mülkiyet sorununu çözemediler, çünkü çözmek istemiyorlar. Çünkü onlar taraf, çünkü onlar vatandaştan yana taraf değil. Çünkü onlar sermayeden yana, ranttan yana taraflar."

BELEDİYE BAŞKANI VE MİLLETVEKİLLERİ DE KONUŞMA YAPTI

Mehmet Deniz’in konuşmasından sonra mikrofona CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, İstanbulL Milletvekili Akut Erdoğdu ve eski Kültür Bakanı ve PM Üyesi Ercan Karakaş gelerek konuşma da bulundular. Milletvekili Aykut Erdoğdu konuşması sırasında ‘Taylan Kulaçoğlu yalnız değildir’ yazılı bir pankart açarak Redhack soruşturması kapsamında tutuklanan Taylan Kulaçoğlu’na destek verdi. Başkan Şükrü Genç’in konuşması ise belediye çalışanlarından oluşan grup tarafından sık sık alkışlandı.

BAŞKAN ADAY ADAYLARI İLGİ GÖRDÜ

Cumhuriyet Halk Partisi Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi’nin de Vkatıldığı dayanışma gecesinde Sarıyer Belediye Meclisi üyeleri, belediye başkanı ve meclis üyesi aday adayları da yer aldı. Belediye Başkanı Aday Adayları Dr. Cengiz Alp, Betül İstanbullu, Dr. Cengiz Tamer, Av. Necati Yıldırım, Erol Aydın, Haydar Aksoy ve Ali İhsan Özdemir hem milletvekilleri, hem parti yöneticileri hem de salonda bulunan partililerle bir araya gelip, kısa süreli sohbetlerde bulundular. Salona erken gelen Aday Adaylarından Dr. Cengiz Alp’in partililerden yakın ilgi gördüğü dikkatlerden kaçmazken, ilerleyen saatlerde partinin kadın ve gençlik kollarından bazı üyeler Dr. Cengiz Alp’in yanına gelip Ibirlikte fotoğraf çektirerek, adaylık yolunda destek verdiklerini hissettirdiler.

PARTİLİLERLE SELAMLAŞTILAR

Partililerden yakın ilgi gören bir diğer aday adayı ise Betül İstanbullu oldu. İstanbullu gecenin başlarında diğer aday adayları ile aynı masayı paylaşıp, sohbet ederken, kadınlardan gördüğü ilgi ve davet üzerine bir başka masayı paylaştı, kadın kadına siyaset konuştu. Milletvekilleri ve İl yöneticileri de İstanbullu’ya sıcak yaklaşımda bulundu. Resmi aday Hadaylığını açıklamasa da başvuru dilekçesini daha önceden İlçe Başkanlığı’na verip, memuriyetten istifa eden Dr. Cengiz Tamer ile tanıtım ve propaganda çalışmasını yüksek tempoda sürdüren Av. Necati Yıldırım da, yarıştan kopmadıklarını ve adaylık için sonuna kadar mücadele verdiklerini gösteren bir görüntü sergilediler. Bu arada tüm aday adaylarının birbirleriyle rakip olsalar da tek amaç ve hedeflerinin CHP’nin kazanması olduğunu gösterir pozisyonda Tdurmaları da dikkat çeken noktalardan oldu.

CHP gecesinin özel konukları arasında yer alan Sarıyer Mahalle Muhtarları Derneği Başkanı Hüseyin Sarıuçak ile muhtar arkadaşları ise aynı masayı paylaşırken, aday adayları da muhtarlara hoş geldin deyip ellerini sıkmak için ziyarette bulundular. (Tuncay DAĞLI)