gok1“ŞİŞLİ BELEDİYE MECLİSİ’NDEKİ KARAR SİZİN ARKADAŞLARINIZIN OYLARIYLA GEÇTİ”

Ayazağa’nın sarıyer’e bağlanmasından sonra bu mahalledeki belediyeye ait bazı kamu arazilerinin Belediye Meclis kararı ile belediye iştiraklerine devredilmesi konusunda, Sarıyer Belediyesi’nin duyarsız kaldığı yönündeki suçlamalara CHP’li Gökan Zeybek cevap verdi. 

İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Gökan Zeybek, Şişli Belediye Meclisi’ndeki kararın AK Parti’lilerin de verdiği oylarla alındığını belirtip şunları söyledi:

ÖNCEDEN ENGEL OLSAYDINIZgok2

“Ayazağa, Maslak ve Huzur Mahalleriyle ilgili idari, hukuki ve belediye hizmetleriyle ilgili işlemler 29 Mart 2014’ten sonra Sarıyer Belediyesi’ne aktarılacaktır.  Soru önergesi verirken bu gibi bilgilere sahip olmak, yanlış yapmayı önler. Belediye arazilerinin devri ile ilgili konu Şişli Belediye Meclisi’nde gündeme gelmiş ve o belediye meclisindeki AK Parti de dahil olmak üzere tüm üyelerin kabulüyle oy birliğiyle alınmış bir karardır. Şişli Belediye Meclisi’nde evet dediğiniz bir kararın hesabını Sarıyer Belediye Meclisi’nden sormayın. Ayrıca  Bu yasa TBMM’den geçtiği zaman üç mahallenin idari, hukuki, mülkiyet ve belediye hizmetleri açısından da Sarıyer Belediyesi’ne geçmesi için düzeltme yapardınız ve böylece Şişli Belediye Meclisi’ndeki üyelerin yapmış olduğu hatanın önüne geçerdiniz.”

KARARIN İPTALİ İÇİN DAVA AÇILDIgok3

Öte yandan Ak Parti’liler Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül’ün, Ayazağa’daki belediyeye ait 4 parseli Şişli Meslek Yüksekokulu'na bedelsiz devretmesini sağlayan meclis kararının iptali için mahkemeye başvurdu.

12 Kasım 2012'de olağanüstü toplanan Belediye Meclisi, Ayazağa’daki 10628/1, 10627/2, 10627/6 ve 10627/1 ada/parsel numaralı taşınmazların, eğitim ve öğretim hizmetlerinde kullanılmak üzere, Şişli Meslek Yüksekokulu'na bedelsiz olarak devri konusunda başkanlık makamına yetki vermişti. Böylece Sarıyer'e bağlanan Ayazağa'daki araziler, AK Parti’li Şişli Belediye Meclis üyelerinin oylarıyla meclisten geçerek Sarıgül’ün mütevelli heyeti başkanı olduğu Şişli Meslek Yüksekokulu'na devredilmişti.

AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı olan Ayazağalı Selçuk Bozkır ise Şişli Belediye Meclisi’nden geçirilen kararın iptali için geçtiğimiz günlerde dava açtı. Ayrıca Şişli Belediyesi önünde de protesto eyleminde bulunuldu.