6 (2)CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adaylarından ve Belediye Meclis Üyesi Erol Aydın AK Parti tarafından kendisine getirilen ‘bize gel’ teklifine olumsuz yanıt verdi ve “olmaz” dedi.

Erol Aydın, AK Parti’ye geçeceği yönündeki iddiaların siyasi kulislerde konuşulması ve hatta bazı yerel medya kuruluşlarında haber olarak yayınlaması nedeniyle Sarıyer Posta Haber Müdürü Tuncay Dağlı’ya açıklamada bulundu.

 

TRANSFER TEKLİFİNİ SİVAS MİLLETVEKİLİ ALİ TURAN GETİRDİ5906-123717150bg

AK Parti’den gelen teklifi kendisine Sivas Milletvekili ve eski Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Ali Turan’ın ilettiğini belirten Erol Aydın şunları söyledi:

DSCF0028“Ali Turan beni telefonla arayarak ‘seni aramızda görmek istiyoruz. Bize hayır deme’ dedi. Kendisi benim hem hemşerim hem de kıramadığım yakın dostumdur. Bu nedenle birkaç kez telefonla görüştük. Partilerine geçmem için ısrar etti. Bu görüşmeler nezaketen başladı ama zaman içinde ciddi bir anlam kandı. Ama ben her defasında böyle bir şeyin olmayacağını, bir siyaset adamı olarak yapılan teklif gururumu okşamış olsa da, sıcak bakmadığımı ve kabul etmemin mümkün olmadığını söyledim.”

90_25NEZAKETEN BAŞLAYAN GÖRÜŞME CİDDİYE BİNDİ

Süreç içinde AK Parti’den bazı üst düzey yöneticilerin de devreye girdiğini ve kendisini transfer etmek için ısrar ettiklerini belirten Erol Aydın şöyle devam etti:

“AK Parti’li yöneticiler beni ikna etmeye çalıştılar, ben de onları kırmamak için nezaketen görüşme isteklerini kabul ettim ama fikrimi hiç değiştirmedim. Onlar ‘sen aramızda olursan, Sarıyer’de seçimi çok kolay alırız’ noktasında bu görüşmeleri sürdürdüler ve meclis üyeliğinin çok ötesinde tekliflerle geldiler. AK Parti’li dostlarıma böyle bir teklifi getirip, beni aralarına katmak istemelerinden dolayı teşekkür ederim. Ama ben bir CHP’liyim. Böyle bir şey asla olmaz, olur yanı da yoktur. Böyle bir şeyi ne aileme, ne yakınlarıma ne de seçmen çevreme anlatamam. Bunu da onlara söyledim. Bundan sonra da siyasi duruşuma uygun hareket eder, üyesi olduğum partime oyumu veririm..”

DSCF0005HÜSEYİN ÖZDEMİR: “TEKLİF GÖTÜRDÜK AMA KABUL
ETMEDİ”


Öte yandan Erol Aydın’ı partilerine davet ettiklerini ancak bu teklifin kabul görmediğini söyleyen AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ise, “Sarıyer’in tanınmış, sevilen bir siyasetçisi ve işadamını partimizde görmek istedik ve bu konuda girişimde bulunup, görüşme yaptık. Karşılıklı konuşmalarımız belli bir noktaya kadar aşama kaydetti. Ancak Erol bey kendi doğrularında yürümek istediğini belirtti ve teklifimizi nazikçi geri çevirdi. Kendisine teşekkür ederiz” dedi.