AACHP’nin önde gelen siyasetçilerinden Dr. Cengiz Alp, temiz siyaset, temiz yönetim ve temiz toplum anlayışına uygun olarak belediye başkan ve meclis üyesi adaylarına önemli bir öneride bulunup, seçim öncesi mal varlıklarını açıklamalarını istedi.

Siyasetle uğraşanların en fazla şaibe altında kaldığı haksız mal edinme iddialarına karşı göreve getirilmeden önce mal varlığını açıklamasının çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Cengiz Alp, bu konudaki önerisini Sarıyer Posta aracılığıyla adaylara iletti.

“KENDİMİZE GÜVENDİĞİMİZİ ORTAYA KOYALIM”

Sarıyer Belediye Başkan aday adaylığı sürecinde de “Güven ve tecrübe Sarıyerlilerle birlikte” sloganını kullanıp, bir siyasetçi için toplum üzerinde oluşturduğu güven unsurunun çok önemli olduğunu vurgulayan Dr. Cengiz Alp, mal varlığı açıklanması konusunda şunları söyledi:

“Siyaset sayfasında önemli bir davranışı başlatalım. Kendimize güvendiğimizi ortaya koyalım. Belediye başkan adayları başta olmak üzere belediye meclis üyesi adayları da mal varlıklarını açıklasın. Daha sonra tüm ilçelerde yerel yönetimleri izleme platformları kuralım. Dönem bittiğinde de başkan ve meclis üyeleri yeniden mal varlıklarını beyan etsinler. Böylece haksız kazanç elde edinip edinmediklerini kamuoyu bilsin. Bu şekilde mal varlıkları bildirimleriyle toplumumuza, çocuklarımıza temiz miras bırakalım.”

“SARIYERLİ SİYASETÇİLER ÖRNEK OLSUN”B

Gelişmiş demokratik ülkelerde olduğu gibi Türkiye’de de seçimle gelenlerin göreve başlamadan önce mal varlığını açıklama alışkanlığının yerleşmesi gerektiğini ifade eden Dr. Cengiz Alp, bu şekilde bizim ülkemizde de yolsuzluk, rüşvet, görevi suistimal gibi olayların önünün kesileceğini, bu tür haksız iddialara hedef olan namuslu siyasetçilerin de kendilerini güven altına almış olacağını belirtti.

Dr. Cengiz Alp, Sarıyerli adaylardan da bu konuda örnek olmalarını beklediğini ifade edip, “Hiçbir adayın mal varlığını açıklamaktan korkmayacağını ve bu önerime karşı çıkacağını sanmıyorum” dedi. (Tuncay DAĞLI)