Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları tarafından 81 il ve 973 ilçede eş zamanlı olarak yapılan yazılı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla çıkılan İstanbul Sözleşmesi ile ilgili alınan kararın hukuksuz olduğu bir kez daha vurgulandı. 

Sarıyerli kadınlar, "Sözleşmeyi mücadelemizle var ettiysek, bugünden sonra da daha eşit, daha özgür günleri birlikte var edeceğiz" dedi.

“İstanbul Sözleşmesi” olarak bilinen “Kadınlara Yönelik Şiddet ve Aile İçi Şiddetin Önlenmesi ve Bunlarla Mücadeleye İlişkin Avrupa Konseyi Sözleşmesi”, 20 Mart’ta AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın imzasıyla bir gecede feshedildi. Resmi Gazete'de yer alan karar doğrultusunda sözleşme, 1 Temmuz 2021’de yürürlükten kalktı. İlk günden itibaren "İstanbul Sözleşmesi'nden vazgeçmiyoruz" diyen kadınlar bir kez daha alanlara kararlılıklarını dile getirdi.

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı’nda bir araya gelen kadınlar, İstanbul Sözleşmesi konusunda kararlı olan kadınlar basın açıklamasında bulundu.

Basın açıklamasını okuyan CHP Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, "Kadınları katledenler, iktidara yakın kişiler, kamu görevlisi, kolluk kuvveti ya da milletvekili olunca, devlet eliyle dosyalar birer birer ve hızla kapatılarak katillerin ceza almaları engelleniyor, katledilen kadınlar ise bizim isyanımız da yaşıyor. Nasıl bu sözleşmeyi mücadelemizle var ettiysek, bugünden sonra da daha eşit, daha özgür günleri birlikte var edeceğiz. Sanıyorlar ki gece yarısı karar çıkarsa, bir anda sözleşmeyi elimizden alırlarsa, ben yaptım oldu derlerse, üstümüze polis yığarlarsa biz susarız. Sanıyorlar ki kabul eder de İstanbul Sözleşmesi’nden vazgeçeriz. Sanıyorlar ki evlerimizde sessizce oturur, kararlarını kabul ederiz" şeklinde konuştu.

Basın açıklamasında; CHP Sarıyer Belediyesi Meclis Üyesi Meltem Yüce Pir, ilçe kadın kolları yönetim kurulu üyeleri hazır bulundu