chp reşitpaşaCHP Sarıyer İlçe Başkanlığı tarafından açıklanan delege seçim takvimi işlemeye devam ediyor. Sarıyer’in bütün mahallerinde yapılan delege seçiminde CHP üyeleri oy kullanıyor.

CHP Sarıyer’de 15 Ağustos günü başlayan delege seçimleri 15 Eylül tarihine kadar devam edecek.  Bugüne kadar 22 mahallede yapılan ve demokrasi şölenin olarak nitelendirilen delege seçimleri, CHP’lilerin yoğun katılımıyla gerçekleşti.

Reşitpaşa’da rekor katılım

CHP delege seçimi Reşitpaşa Mahallesi’nde beyaz ve sarı liste olmak üzere iki liste yarıştı. Seçimin en dikkat çekici yönüyse; mahalle oy oranının fazla olması oldu. 181 üyenin oy kullandığı Reşitpaşa’da Beyaz Liste: 102 oy alırken, Sarı liste 76 oy ile sonuçlandı. Demokratik bir seçimin gerçekleştiği ve herkesin sonuçtan memnun olması dikkatlerden kaçmadı. Orada bulunan herkesin ortak fikir olarak, “Kazanan CHP oldu” demesi takdir edildi.

İstinye seçimlerinde şaibelik

Belirlendiği tarihte yeterli çoğunluk toplanmadığı için, bir gün sonrasına ertelenen ve üye sayısına bakılmaksınız yapılan İstinye delege seçimlerinde şaibelik olduğu iddiasıyla tartışmalara neden oldu. İddiaya göre, delege adayı olan üyeler seçim devam ederken sandık başında olması ve üyeleri yönlendirmesi, seçimin tekrar yapılması gerektiği söylentilerine neden oldu. Bunun dışında oy kullanma saati işlemi devam ederken, sandıkların 17.00’dan önce açılması da tepkilere neden oldu. Bütün bu yaşananlara CHP siyasetinde etkin olan isimler; “Kesinlikle delege adayı üyeler sandık ve sandık görev bölgesinde bulunamazlar.  Seçim iptal olmalıdır ” yorumunu getirdi.

Rumelikavağı’nda gençler kazandı

Rumelikavağı’nda yapılan CHP delege seçimlerini mahalle temsilcisi Görkem Kurşun’un listesi kazandı. Listenin gençlerden oluşması en dikkat çekici özeliğiydi. Gençlerin kazanması herkesi mutlu etti. Sonuçların açıklamasından sonra partililere teşekkür eden Görkem Kurşun, her zaman büyüklerinin deneyimlerinden faydalanacaklarını belirtti

chp halk