Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı önünde toplanan Sarıyer CHP Ön Seçim Platformu üyeleri, Mart 2019’da yapılacak olan yerel seçimlerde aday gösterilecek ismin belirlenmesi için ön seçim çağrısında bulundular.

Yerel seçimler yaklaştıkça Sarıyer’de ki siyaset meydanı kızışıyor.  Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in geçtiğimiz günlerde aday adayı başvurusunda bulunmasının ardından Sarıyer CHP Ön Seçim Platformu üyeleri harekete geçti. Üyeler, ilçe başkanlığı önünde toplanarak ön seçim isteklerini dile getirdiler.

“Sarıyer ön seçim istiyor”

CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı önünde toplanan Sarıyer CHP Ön Seçim Platformu üyeleri adına basın açıklamasında bulunan Muzaffer Koç şunları söyledi:

“Sosyal demokrat ve halkçı partiler güçlerini temsilcisi oldukları tabandan yani halktan alırlar. Bu temsiliyet asla ve asla tabanın istek ve talepleriyle çelişemez. Demokrasinin ve adaletin gereği öncelikle parti içerisinde sağlanmalı, bu güven duygusu partili seçmene doğru bir dille aktarılmalıdır. Bunu başardığımızda seçmeninde kendisini temsil edecek vekillerin ve seçilmişlerin görevini liyakatle yerine getireceğine inancı tam olacaktır.

Hepimiz biliyoruz ki seçimler demokrasilerin tek ve yegane koşulu olmamakla birlikte aynı zamanda olmazsa olmazıdır. Neticede demokrasilerde yaşanan tüm bu süreçlerin sonunda yönetim biçimlerini ve yöneticileri sandık belirler. Sandık, aynı zamanda seçenler ve seçilenler arasında bir oto-kontrol mekanizmasının da aracıdır. Yani seçenler, seçtiklerinden hesap sorma hakkını da böylece doğal olarak kendilerinde bulmuş olurlar. Kısaca belediye başkan ve meclis üyelerinin merkezden atanması yöntemini doğru bulmuyoruz.

Bilindiği üzere 24 Haziran 2018 milletvekili seçimlerinde, seçmen iradesi göz önüne alınmamış, İstanbul’da iktidar olduğumuz tüm belediyelerde oy kaybı yaşanmıştı. Bu nedenle küstürülmüş seçmen CHP’ye oy vermeyerek tavrını açıkça ortaya koymuş seçmenimizi ne yazık ki gelecek adına umutsuzluğa ve karamsarlığa itmiştir. Bu gerçeği saklayamaz, görmezden gelemez ve es geçemeyiz. Doğru sonuca ulaşmak için doğru noktadan yola çıkılması gerektiğine inanıyoruz. Bu olumsuzluğu kırmak ve bu güveni yeniden partili seçmenimize kazandırmak zorundayız.

Mücadele azmimizin öncelikle yerel yönetimlerde, sonrasında tüm ülke yönetiminde ve neticede iktidar olmak adına yerel seçimlerde iradesini sandığa taşıyacağı demokratik ve eşitlikçi bir çıkışa parti olarak çok ama çok ihtiyacımız var. Bu çıkışın yolunu da hiçbir kayırmanın, menfaatin, çıkar ilişkisinin olmadığı, tepeden inmeci ve dayatmacı bir üslubun sergilenmediği, tamamen liyakate dayalı bir ön seçimde görüyoruz. Bunun dışında, parti seçmenine dayatılacak farklı bir yöntem ve çıkacak sonuçtan tamamen parti yönetiminin sorumlu olacağına dikkat çekmeyi de önemli bir duyarlılık olarak görüyor ve diyoruz ki Sarıyer ön seçim istiyor.

Bu amaçla toplanan ve partili seçmenlerimizin ön seçim yapılması yönündeki iradelerini belirten imzalı taleplerini önümüzdeki hafta içinde Cumhuriyet Halk Partisi Genel Merkezi’ne iletmek amacıyla Ankara’da olacağımızı belirtir, kamuoyuna saygıyla sunarız.”