Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç'ın sosyal medya üzerinden gerçekleştirdiği 'İktidar Yolunda İstanbul' temalı canlı yayına katıldı. Kaftancıoğlu'nun gündeme ilişkin açıklamalar yaptığı programın sonunda Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç şiir okudu.

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı'nın sosyal medya hesabı üzerinden yapılan canlı yayınının son konuğu Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu oldu. Türkiye gündeminden corona virüs aşısına kadar birçok konuda özel açıklamalar yapan Kaftancıoğlu, Geçtiğimiz günlerde sıkça gündeme gelen CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın yeni il binası ile ilgili de konuştu.

"AŞI KARŞITLIĞI OLUŞTURMAMA SORUMLULUĞUMUZ VAR"     

Corona virüs aşısı ile ilgili konuşan Kaftancıoğlu, "Genel merkezimizin Covid-19 danışma kurulunda yaptığımız görüşmeler ve bilimin bize söyledikleriyle bu hastalıktan kurtulmanın tek yolu aşıdır. Fakat aşı tek başına değil, düzenli bir program çerçevesinde yapılacak aşılar bizi kurtarır. O yüzden siyasetçiler ve hekimler olarak aşı karşıtlığı oluşturmama sorumluluğumuz var. Ayrıca tereddüt yaşayan vatandaşlarımızın endişelerini de gidermeliyiz. Ancak ne yazık ki ülkemizde yurttaşlarımızın aklında netleşmeyen sorular var. Bunların yanı sıra iktidarın yanlış politikaları nedeniyle bizde de zaman zaman 'acaba' endişesi oluyor. Fakat sıra geldiğinde hepimiz aşı olacağız" diye konuştu.

"SİYASET KURUMUNUN GÖREVİ VATANDAŞA HİZMET ETMEKTİR"

"Siyaset kurumunun görevi vatandaşa hizmet etmektir" diyen Kaftancıoğlu, "Eğer siyasetçiyseniz yurttaşın sorununu çözmekle mükellefsiniz. Özellikle iktidardaysanız buna herhangi bir mazeret üretemezsiniz. İktidarda hangi partinin olduğu önemli değil. Bugünün iktidarının vatandaşın sorununu çözmek gibi bir derdi olmadığını hepimiz biliyoruz. Eğer öyle bir dertleri olsa vatandaşı dinler, aralarına buzlu camlar koymaz. Cumhurbaşkanı, bir işçi evine ekmek götüremediğinde 'abartıyorsun' dedi. Yurttaşlardan o kadar koptular ki buna inandığı için söyledi. Bu ülkenin ekonomisi her geçen gün daha kötüye gidiyor. Türkiye'nin üretimi yok edildi. Tüm bütçe Londra'daki bir avuç tefeciye verildi. Gençlerimiz burada yaşamaktansa yurtdışına gitmeyi tercih ediyor. Adalet kalmadı ve vatandaşlarda adaletin olduğuna inanmıyor. Cumhuriyetin bize kazandırdığı değerler altüst edildi. Ülkemizin en büyük problemleri bunlardır" şeklinde konuştu.

KAFTANCIOĞLU'NDAN İL BİNASI AÇIKLAMASI

Geçtiğimiz günlerde sıkça gündeme gelen CHP İstanbul İl Başkanlığı'nın yeni il binası ile ilgili de konuşan Kaftancıoğlu, "Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığı olarak tüm örgütümüz ve genel merkezimizin destekleriyle partimize Sarıyer sınırları içerisinde il binası hediye ettik. Söz konusu binayı bir arsa bulup usulsüz şekilde inşaatla yapmadık. Aynı zamanda kendi müteahhidimize yaptırım o binayı almadık. Biz Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bağlı Emlak Konut İdaresi'nin yaptığı, iskan ve imarının alındığı binaya geçtik. Peki neden kaçak dediler? Çünkü dervişin fikri neyse zikri de odur. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı'nın devletin mülküne yaptırdığı kaçak pergolayı yıktırdığımız için sırf Cumhuriyet Halk Partisi'ni ve Canan Kaftancıoğlu'nu yıpratmak amacıyla böyle bir şey yaptılar. Orada hiç bir şekilde kaçak durumu yok" ifadelerini kullandı.

BAŞKAN GENÇ ŞİİR OKUDU

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, "Yaşamın içerisinde kadının varlığı çok önemli. Her alanda olduğu gibi siyasette de kadınlar öncü olmalı. 2009 yılındaki seçim çalışmaları esnasında danışmanımız bu işe kadınlarla başlamamız gerektiğini söyledi. 2021 yılında Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanının bir kadın olmasından dolayı da çok mutluyum. Yalnızca kadın kimliği olarak değil, anne, iş kadını ve siyasetçi kimliği olarak da devam ettirilmesi çok önemli.

Şiir okumak kolay bir şey değil. Hazırladığımız bu şiirleri toparlayarak bir albüme dönüştürdük. Çok da güzel geri dönüşler aldık. Çocukluktan beri şiir okurum. Ayrıca lisede Nazım Hikmet'in şiirini okudum için okuldan atılıyordum" dedi. Genç, programın sonunda Şilili Pablo Neruda'nın şiirini okudu.

SARIYER POSTA GAZETESİ