Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanlığı, Ayasofya Camii'nde gerçekleşen 'Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi' programında konuşan Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan'ın tartışma yaratan sözleri ile ilgili Demirkan hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ve Cumhuriyet Halk Partisi Sarıyer Kadın Kolları Başkanı Sunay Sevinç, İstanbul Adalet Sarayı'nda giderek, suç duyurusu dilekçesini savcılığa verdi. Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Sarıyer İlçe Başkanlığı, "Cumhuriyetimizin Kurucusu ve ebedi Başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e hadsizce dil uzatan Beyazıt Camii eski hatibi hakkında suç duyurusunda bulunduk" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Üsküdar Yıldırım Beyazıt Camii eski İmam Hatibi Mustafa Demirkan, Ayasofya'da gerçekleşen "Örgün Eğitimle Birlikte Hafızlık Projesi" programında şunları söylemişti: "Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi. Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir? Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu milletin başına gelmesini mukadder buyurma."

SARIYER POSTA GAZETESİ